Hus-med-sne-på-taget fygesne
9. januar 2024 Gør-det-selv Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Fygesne på loftet: En potentiel trussel for dit hjem

Fygesne på loftet kan skabe en række udfordringer, især efter en periode med meget snefald. Hvis der er fygesne, som ikke bliver fjernet, kan det i værste tilfælde ende i store vandskader. Det er derfor vigtigt at tjekke på loftet, om der ligger sne. Dette skal gøres, inden temperaturen stiger, og sneen smelter.

Sådan tjekker du, om der er fygesne

Se efter på loft og i hulrum, om der ligger sne. Husk også at inspicere huset udefra, der kan også være sne, der har pakket sig i ventilations-indgange.

Fjern sneen og forebyg til næste gang

Hvis du opdager fygesne, er det vigtigt at få det fjernet hurtigt. Dette gøres simpelt ved at fjerne det med en skovl eller tørre det op med en klud. Derefter bør du undersøge de steder, sneen ligger, for at se, hvor det er kommet ind henne. Det kan fx være igennem en revne i tagstenene eller i ydermuren.

Er der utætheder i taget, vil det være en god ide at få dem repareret for at forhindre fygesne eller anden nedbør fremadrettet. Det er dog vigtigt, at taget ikke lukkes helt af, der hvor der skal være ventilation.

Husk også at fjerne sne rundt om huset og fra husmuren, hvis vand tør og fryser i husmuren risikerer du nemlig at få frostsprængninger.

Ofte kan man undgå fygesne ved at montere snefang eller snefangsrør.

 

Kom ind i Fog og høre mere om, hvordan du kan bekæmpe snefygning og kan sikre loftet fremadrettet. Find din lokale Fog her

 

Når sneen smelter

Når sneen smelter er det desuden vigtigt, at tagrenden virker. Hvis vandet ikke kan løbe væk fra tagrenden, risikeres en opfugtning af udhæng, der kan ende i rådskader. Læs mere her

Del indlæg