27. august 2018 Bolig & Design Gør-det-selv Est. læsetid 10 min.
Del indlæg

Videoguide: Træt af at bore? Hæng billeder op uden søm og skruer

Du kender med garanti til problematikken med huller i væggen, når du skal flytte ind i et nyt hjem eller ud af det gamle. Du har sikkert også oplevet, at dine huller ikke er i vatter, så du ender med at bore flere gange for at få billedet til at hænge lige. Men der findes heldigvis et ophæng til billeder, der er et borefrit alternativ, så du kan hænge billeder op uden søm, når du skal pryde dine hvide vægge. Justerbare klæbeskruer er løsningen. De kan få genstande som billeder til at flugte. Du behøver intet værktøj, og disse klæbeskruer er det perfekte alternativ til de almindelige søm og skruer.

Hvad er borefrie løsninger?

Du kan anvende dobbeltklæbende løsninger, som du sætter direkte op på væggen. Du kan derefter også indstille dem i højden, så dine billeder hænger, som de skal, hver gang. Fordelene ved et billedophæng uden søm er, at du nemt kan sætte dem op og lige så nemt fjerne dem igen. Fortryder du dit billedophæng, kan du nemlig altid fjerne skruen igen uden at efterlade klæberester eller skader på overfladen. Du kan hurtigt og sikkert hænge genstande op på de smarte klæbesøm, og løsningen er tilpasset mange forskellige behov. Klæbeskruen kan bruges på flere forskellige overflader, som spænder fra glas til ru overflader som mursten og beton. Tilbage er blot at lade indretningsfantasien slippe løs og pryde dit hjem med noget smukt eller fedt udsmykning på væggene.

Smarte ophæng til billeder uden søm i væggen med Powerstrips®

I videoen nedenfor finder du en guide til, hvordan du kan hænge ting på væggen uden at finde boremaskinen frem med *Powerstrips®-teknologien fra tesa®. Det er en dobbeltklæbende strip, der slipper, når du trækker i den, så den efterlader overfladen helt uden klæberester.

Trin 1: Rengøring

Start med at rengøre din overflade med en støvfri klud for at sikre optimal holdestyrke for dit klæbesøm.

Trin 2: Fjern strips og placer dem på tapetet

Fjern klæbestrips fra bagsiden af sømmet. Pas på ikke at røre ved klæbeoverfladerne og fjern de 2 strips fra bagsiden ved hjælp af de synlige snipper. Placer strippene lodret ned på tapetet med de blå snipper nederst og vendt mod væggen.

Trin 3: Tryk ned

Tryk godt ned overalt på hver strip i mindst 5 sekunder for at Powerstrips®-teknologien virker optimalt.

Trin 4: Fastgør klæbesømmene

Fastgør nu sømmene. Fjern beskyttelsesfolien, hvor du ser Powerstrips®-mærket, og tilpas hvert søm forsigtigt med den øverste kant på hver strip. Sørg for, at sømhovedet er øverst, og tryk derefter sømmet ned på klæbeområdet lige over den grå linje.

Trin 5: Fastgør klæbesømmene

Fastgør sømmene. Brug dine tommelfingre til at trykke godt ned i 5 sekunder øverst, yderligere 5 sekunder i midten og til sidst 5 sekunder nederst på sømmet.

Trin 6: Juster klæbesømmene

Sådan justerer du sømmene: Skub den røde stift op, og tilpas derefter højden på hvert sømhoved, så du er sikker på, at dit billede kommer til at hænge helt lige. Skub stifterne tilbage i deres låste positioner igen.

Trin 7: Hæng det op

Nu hvor du har et billedophæng uden søm, er der bare tilbage at hænge dine billeder op. Og fordi de er flytbare og genanvendelige, tager det bare et øjeblik at flytte dem rundt, når du vil ændre indretningen.

Trin 8: Sådan fjerner du det igen

Fjern det justerbare klæbesøm. Tag fat om sømhovedet med den ene hånd og den synlige snip nederst på klæbestrippen med den anden hånd. Nu skal du uden at trykke sømmet ned på overfladen trække lige nedad mod gulvet (IKKE væk fra overfladen eller diagonalt). Dette frigiver tusindvis af små individuelle bindinger, der udgør klæbeoverfladen.

Køb klæbesøm hos Fog

Hos Fog finder du de smarte klæbesøm, så du nemt og hurtigt kan hænge dine billeder op uden søm. Har du brug for vejledning i forbindelse med dit køb, så er du altid velkommen til at kontakte vores kompetente team. Hold dig opdateret i vores nyhedsbrev eller i vores aviser og magasiner.

Del indlæg