24. marts 2022 Opskrifter Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Grillet lakseside med citron og urter

Til 6 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg lakseside, renset for skæl og ben
  • 1 citron – både skræl og saft
  • 1 bundt friskt fennikeltoppe eller basilikum - finthakket
  • Olivenolie

Sådan gør du

  1. Placer laksen på et skærebræt med skindsiden nedad. Lav små udskæringer I hele kødet – omkring 1 cm. ned.
  2. Riv citronskal ud over laksen sammen med lidt saft og det meste af fennikeltoppene eller basilikum. Skub det hele ned i de små udskæringer i kødet.
  3. Gnub fisken over det hele med olivenolie og giv den salt og peber. Husk også at give skindsiden.
  4. Når grillen er klar, ligger du laksen på grillen med skindsiden nedad.
  5. Efter ca. 4 minutter er skindsiden gyldenbrun og laksen vendes forsigtig rundt på kødsiden og grilles videre i ca. 2-3 minutter. Imens tager du forsigtigt skindet af laksen og putter det tilbage på grillen ved siden af laksen for at gøre det lækkert sprødt.

Server laksen med brud af det sprøde skind sammen med en frisk yoghurt dressing og lidt kartofler. Velbekomme.

Grillmad lakseside med citron

Skal du have ny grill?

Det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige grillmærker og typer. I denne guide uddyber vi fordelene og ulemperne på en gasgrill og kulgrill, så du kan blive inspireret til din næste grill.

Del indlæg