Hvis du er på udkig efter din næste grill og gerne vil være sikker på, at du vælger rigtigt, så læs med her. Der er nemlig fordele og ulemper ved begge former for grill. Dem vil vi gennemgå kort herunder.
For gasgrill er der tre vigtige fordele, nemlig:
En gasgrill tager kun 5-10 min. at varme op, før du kan grille. Det betyder, at den er langt hurtigere end en kulgrill, hvor du først skal tænde op og vente på, at kullet bliver varmt.
Derudover er det også hurtigere at stege maden. Gas er oplagt at vælge, hvis du måske har lidt travlt, eller hvis du ikke har så meget tid på en hverdagsaften.
Sidst men ikke mindst er det nemmere at justere temperaturen på en gasgrill. Det kan være, at det øger chancerne for at undgå brændte pølser!
Ved siden af de tre fordele er der tre ulemper, nemlig:
En gasgrill er typisk dyrere end en kulgrill, og så kan den heller ikke på samme måde give maden en grillet og røget smag, fordi du ikke bruger kul. Til sidst er en gasgrill ofte tung og sværere at flytte med end en kulgrill.
To helt klare fordele ved en kulgrill er:
En kulgrill giver dig den klassisk grillede og røgede duft og smag til din mad. Mange grillentusiaster anser nærmest kul for at være et krydderi. Du kan bruge grillkul eller trækul, alt efter hvilken ”smag” du godt kan lide. Derudover er kulgrillen typisk billigere end gasgrillen. For pris gælder det typisk, at jo dyrere grillen er, jo mere robuste er materialerne også – og jo længere levetid får du.
To helt klare ulemper ved en kulgrill er derimod
En kulgrill tager det længere tid at tænde op i, og dertil kommer, at der kan være besvær med at fjerne asken, når du er færdig.