

Grillet lammekølle er en lækker grillret på grund af dens lækre smag og tekstur. Der er flere grunde til, at grillet lammekølle er en god ret:
1 lammekølle (ca. 2 kg)
Marinade
4 fed hvidløg
Et par kviste frisk timian
Et par kviste frisk rosmarin
4 blade frisk salvie
1 citron og friskrevet skal
2 spsk. olie
Salt og peber
1. Lav marinaden ved at hakke hvidløg og krydderurter fint (eller brug en morter). Bland sammen med olivenolie, salt og peber, så du får en ensartet olieblanding
2. Stik små huller et par steder i lammekøllen 3. Gnid hele lammekøllen med marinaden, og sørg for at få det ind i hullerne (lad gerne lammekøllen trække i marinaden i 2-24 timer)
4. Grill lammekøllen ved indirekte varme i 1-1,5 time (brug evt stegetermometer og nå en kernetemperatur på 62 grader)
5. Tag lammekøllen af grillen og lad den hvile i 15-20 minutter før servering
Lammekøllen kan både grilles på kullgrill og gasgrill. Trænger din grill til at blive udskiftet, eller vil du skifte fra kullgrill til gasgrill eller omvendt? Så se det store udvalg af kulgrill og gasgrill hos Fog.
I blogindlægget Grillmetoder guider vi dig igennem de 4 forskellige grillmetoder, der er. Her kan du bl.a. læse, hvordan lammekøllen skal grilles på indirekte varme, og hvilke andre metoder der er.