Opskrift-på-grillet-lammekølle2
2. maj 2023 Opskrifter Est. læsetid 10 min.
Del indlæg

Grillet lammekølle

Grillet lammekølle er en lækker grillret på grund af dens lækre smag og tekstur. Der er flere grunde til, at grillet lammekølle er en god ret:

  1. Smag: Lammekølle har en naturlig og intens smag, som bliver forstærket, når det lækre kød grilles. Kødet bliver også mørt, saftigt og meget velsmagende.
  2. Variation: Lammekød er en god variation fra mere almindelige typer af kød som oksekød og svinekød, som man ofte putter på grillen. Grillet lammekølle kan serveres som en festlig hovedret eller som en del af en mere afslappet grillmenu.
  3. Nemt at tilberede: Grillet lammekølle er relativt nemt at tilberede. Det kan krydres og smages til på mange forskellige måder for at tilføje ekstra smag.

Opskrift-på-grillet-lammekølle

Ingredienser

1 lammekølle (ca. 2 kg)
Marinade
4 fed hvidløg
Et par kviste frisk timian
Et par kviste frisk rosmarin
4 blade frisk salvie
1 citron og friskrevet skal
2 spsk. olie
Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Lav marinaden ved at hakke hvidløg og krydderurter fint (eller brug en morter). Bland sammen med olivenolie, salt og peber, så du får en ensartet olieblanding
2. Stik små huller et par steder i lammekøllen 3. Gnid hele lammekøllen med marinaden, og sørg for at få det ind i hullerne (lad gerne lammekøllen trække i marinaden i 2-24 timer)
4. Grill lammekøllen ved indirekte varme i 1-1,5 time (brug evt stegetermometer og nå en kernetemperatur på 62 grader)
5. Tag lammekøllen af grillen og lad den hvile i 15-20 minutter før servering

Lammekøllen kan både grilles på kullgrill og gasgrill. Trænger din grill til at blive udskiftet, eller vil du skifte fra kullgrill til gasgrill eller omvendt? Så se det store udvalg af kulgrill og gasgrill hos Fog.

Hvilken grillmetode skal du vælge?

I blogindlægget Grillmetoder guider vi dig igennem de 4 forskellige grillmetoder, der er. Her kan du bl.a. læse, hvordan lammekøllen skal grilles på indirekte varme, og hvilke andre metoder der er.

Del indlæg