Tips til blomestrende have
24. marts 2022 Have & fritid Est. læsetid min.
Del indlæg

3 tips til en smuk blomsterhave

At kunne nyde en blomstrende have er noget at det bedste ved sommeren. Derfor giver vi her 3 grønne tips, der skaber mere liv i din have.

  1. Anlæg et vandhul og få flere planter

Vand i haven booster insektlivet, som øger bestøvning og mindsker bestanden af skadedyr. Har du en kvadratmeter ledig plads, så lav det til et vandhul for at tilgodese insekter og fugle. Mindre, såsom et fuglebad eller krukker med vand, kan dog også gøre det. Men husk, at dyre- og planteliv hænger sammen. Et rigt insekt- og dyreliv afspejler sig typisk i en sundere have med flere planter.

Der er flere måder at vande haven på. Her giver vi de bedste råd til vanding af haven.

  1. Plant tæt og undgå at luge

Hvis du har bede, så plant dem tæt. Det gør, at sollys ikke når helt ned til ukrudtet og mindsker væksten af det. Så kan du nøjes med at luge et par gange om året, og samtidig holder jorden sig god og fugtig.

  1. Lav din egen kompost

Lad vær med at smide organisk affald ud. Det kan nemlig give masser af god næring til din jord. Suppler eventuelt med lidt kompostorme – de kan leve i jorden og er rigtig gode til at lave nærende muld for planterne.

Del indlæg