24. juni 2019 Gør-det-selv Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Husk at vedligeholde din robotplæneklipper

Når du har fået installeret din robotplæneklipper og fået den kørt godt i gang, så skal du huske at vedligeholde den. På den måde får du glæde af din plæneklipper mange år frem.

Vi har samlet de bedste råd her, så du er godt dækket ind.

Gør den ren med en fugtig klud

Det er en god idé at holde øje med, om der samler sig græs og snavs under maskinen mindst et par gange hen over sæsonen. Især hvis din robotplæneklipper har kørt i fugtigt vejr.

Husk dog, at du aldrig blot må finde vandslangen frem og spule den. Det kan ødelægge elektronikken i den. Du skal i stedet anvende en klud eller en svamp og helst en blød model, når karrosseriet skal gøres rent. På den måde vedligeholder du din robotplæneklipper optimalt.

Skift klingerne ud løbende

I begyndelsen er det også vigtigt ugentligt at tjekke, at knivene og knivdisken kan køre frit rundt. Sidder der græs eller snavs, skal det fjernes. Det er selvfølgelig også vigtigt at tjekke, at knivene ikke er gået i stykker. Når du har haft robotplæneklipperen noget tid, kan du blot vedligeholde den ved at tjekke engang imellem.

Du vil dog opleve, at knivene med tiden bliver sløve, og vi anbefaler, at du skifter dem 1-3 gange om året. Det koster 200-400 kr. alt efter model. Du får nemlig et dårligere resultat af klipningen, hvis knivene er sløve. Det er forskelligt, hvor lang levetid en kniv har, og her spiller bl.a. driftstid, græstype samt ting på græsplænen som sten, kogler og legetøj ind.

Lad batteriet op hen over vinteren

Når din robotplæneklipper skal i vinterhi, skal du stille den et tørt og frostfrit sted. Det er en god ide at lade den fuldt op og lade den op igen et par gange hen over vinteren. Det forlænger levetiden på batteriet.

De fleste batterier kan holde ca. fire år, og et nyt koster omkring 800-2000 kr., alt afhængig af hvilken model du skal bruge. Du skal blot lade afgrænsningskablerne ligge i græsplænen, men det er en god idé at beskytte stikket til ladestationen ved at pakke det ind i plast.

Har du spørgsmål til vedligeholdelse af din robotplæneklipper? Vi hjælper dig hos Fog!

Hvis du vil forlænge levetiden af din robotplæneklipper, så er der mange ting, du kan gøre i forhold til vedligeholdelse. Hvis du følger vores råd, er du godt på vej. Hvis du har spørgsmål om vedligeholdelsen af din robotplæneklipper, så skal du ikke tøve med at kontakte os.

Du kan kontakte vores rådgivere på tlf. 45 87 10 01 eller info@johannesfog.dk. Du er også velkommen til at besøge vores butikker.

Mangler du andre gør det selv-tips, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Og vil du se nyheder og gode tilbud? Så tjek vores aviser og magasiner.

Del indlæg