7. juni 2019 Gør-det-selv Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Sådan installerer du din robotplæneklipper

Når du har fundet den perfekte robotplæneklipper til dig, så skal du have den i gang i din have. Men alle haver er forskellige, så der er nogle ting, du skal have styr på, inden du kan læne dig tilbage og lade robotplæneklipperen gøre arbejdet for dig.

Det vigtigste er selvfølgelig at læse vejledningen til den model, du har købt, men ellers bliver de fleste robotplæneklippere installeret efter nogenlunde samme principper, som vi gennemgår her.

Styr på kantledning eller afgrænsningskabel

For at robotten kan finde rundt i din have, skal du have lagt en kantledning eller et afgrænsningskabel langs kanten af din græsplæne. Det tager normalt et par timer. De forskellige modeller klipper med forskellig afstand til græsplænens kant, så tjek oplysningerne for din maskine i brugsvejledningen.

Hvis din robotplæneklipper skal køre rundt på græs, monterer du blot kantledningen med de medfølgende pløkker. Ledningen vil efter et par uger ikke kunne ses, fordi græsset vokser over det.

Hvis den skal køre over områder med jord eller fliser, kan det være nødvendigt, at du tager fliserne op, så ledningen kan lægges under. Har du områder midt på græsplænen, hvor den ikke skal køre, f.eks. et blomsterbed, skal du også lægge en kantledning langs kanten her.

Du behøver ikke at lægge kantledning rundt om faste genstande som et træ eller legehus, fordi robotten blot vil ændre retning, når den støder ind i dem. Løber du tør for kantledning, kan du købe mere.

Batterierne skal lades op ved ladestationen

Når din robotplæneklipper har klaret arbejdet med at slå græsset, har den brug for at lade op. Det sker ved en ladestation, og det er forskelligt fra model til model, hvordan du skal placere den. Se brugsvejledningen. Fælles er det dog, at den skal placeres tæt på en 230v-stikkontakt.

For at forlænge levetiden på din plæneklipper, er det en god idé at placere den, hvor der er læ og skygge. Man kan tilkøbe en garage til den eller blot bygge en selv. Robotten registrerer selv, når den er løbet tør for strøm, og vender derefter tilbage til ladestationen.

Indstil driftstiden og zoner

Når du har styr på det praktiske omkring din nye robotplæneklipper, skal du have bestemt dig for, hvornår den skal køre. Alle indstillinger gøres enten på et display eller gennem din smartphone alt efter model. Når du skal bestemme dig for, hvornår den skal køre, kan du overveje flere ting.

Hvis den kører på en græsplæne et synligt sted fra vejen, kan du overveje først at sætte den i gang, når du kommer hjem fra arbejde, så du kan holde øje med den. Selvom de fleste modeller har tyverisikring i dag, så er det en overvejelse værd. Det er som regel også en fordel, at den kører, når morgenduggen er fordampet, og inden duggen falder igen om aftenen. De fleste modeller kan dog sagtens køre i dugvådt græs.

Hvis du bor et sted med meget dyreliv om natten, kan du risikere, at det bliver forstyrret af den og måske endda risikere, at den kan køre smådyr og pindsvin over.

Du kan også indstille robotplæneklipperen til forskellige zoner, hvis du vil have klippet nogle dele mere end andre. Se mulighederne for din specifikke model.
Prøv dig frem og husk, at du altid kan ændre indstillingerne, så de passer til din dag og din have.

Inden du sætter robotplæneklipperen i gang, så husk selvfølgelig altid at tjekke græsplænen for sten og grene, så den kan køre uforstyrret henover plænen.

Vi kan hjælpe dig med din nye robotplæneklipper hos Fog

Vi håber, at du har mod på selv at få gang i din nye robotplæneklipper. Læs brugsvejledningen grundigt, så du får installeret din model korrekt. Du kan også finde vejledninger og gør det selv-videoer på de forskellige producenters hjemmesider. Har du ikke selv mod på at få robotten i gang, kan du få en professionel til at gøre arbejdet for dig.

Hos Fog står vi klar til at besvare alle dine spørgsmål om din nye robotplæneklipper. Vores rådgivere er klar, og de kan kontaktes på tlf. 45 87 10 01 eller på info@johannesfog.dk. Du kan selvfølgelig også altid hive fat i os i butikken.

Hvis du vil holde sig opdateret på de nyeste gør det selv-tips, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, og vil du se nyheder og gode tilbud, så tjek vores aviser og magasiner.

Del indlæg