24. maj 2019 Gør-det-selv Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i en robotplæneklipper, så melder det næste spørgsmål sig:

Hvilken model skal du så vælge?

Her er flere parametre at overveje, og vi har samlet de vigtigste til dig her.

Robotplæneklipperen skal passe til din have

Det vigtigste er at vælge en robotplæneklipper, der passer til din have. Kig derfor efter, hvor stort et areal den er anbefalet til. Har du en større græsplæne, kan robotplæneklipperen ikke nå hele græsplænen på én opladning. Sammenlign derfor også, hvor lang klippetiden er og den efterfølgende opladningstid.

Har du en græsplæne, der skråner, er det vigtigt, at du også tjekker den maksimale skråning, som den enkelte robotplæneklipper kan klare. Har du også krav til klippehøjden, bør du ligeledes tjekke den. Den ligger typisk mellem 2-8 cm, men det kan variere.

Støj, sikkerhed og regnvejr

Der er mange andre parametre at sammenligne, når det kommer til robotplæneklippere:

Støjniveau: Robotplæneklippere er generelt mere lydsvage end en motorplæneklipper, men der er alligevel forskelle fra model til model.

Tyverisikring: Mange modeller kommer med en tyverisikring, så de er mindre udsat for tyveri. Det kan være i form af en pinkode eller en sensor, der er kodet til ejermandens hænder, så den ikke kan starte. Det er en klar anbefaling at vælge en model med tyverisikring.

Ladestation og garage: Når din robotplæneklipper skal lade op, finder den tilbage til ladestationen. Tjek, om der følger en garage med, hvor den kan søge ly, hvis det begynder at regne. Hvis den ikke følger med, så kan du finde dem her. Du behøver dog ikke en garage til den.

Der er selvfølgelig mange andre parametre at vurdere din robotplæneklipper efter, bl.a. stemmestyring og energiforbrug.

Find den, der er bedst i test

Når du har fundet ud af, hvad du ønsker i forhold til de parametre, vi har skitseret ovenfor, kan du tjekke de mange test ud, som du kan finde på nettet. De tester blandt andet på brugervenlighed, sikkerhed, støjniveau og en samlet bedømmelse.

Forbrugerrådet Tænk lavede en test af 17 robotplæneklippere i 2017. Robotplæneklipperne kostede mellem 5.172 og 18.700 kr., men overraskende nok, viste det sig, at den billigste kom på en tredjeplads.

Det kan derfor godt betale sig at tage et kig på de forskellige tests og vurdere, hvor dit behov ligger.

Vi hjælper dig med at finde den perfekte robotplæneklipper hos Johannes Fog

Føler du dig klædt på til at vælge en robotplæneklipper, der passer til dine behov? Eller har du brug for personlige råd og vejledning?

Vi er altid klar til at hjælpe dig hos Johannes Fog. Du kan kontakte vores rådgivere på tlf. 45 87 10 01 eller på info@johannesfog.dk.

Husk også, at du altid kan holde dig opdateret i vores nyhedsbrev, hvor du kan få de nyeste tips og tricks. I tilbudsavisen kan du se vores seneste tilbud.

Del indlæg