10. maj 2019 Gør-det-selv Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Skal jeg vælge en robotplæneklipper?

Opdateret januar 2023

Når det bliver forår, er det sæson for, at de mange husejere skal ud på græs. Det kræver jævnlig græsslåning at vedligeholde en pæn græsplæne, og der er flere forskellige muligheder til at slå græs.

De seneste år er det blevet mere og mere populært at få en robotplæneklipper til at gøre arbejdet. Det kan være, at du også overvejer, om det kan betale sig at investere i en robotplæneklipper i stedet for en motorplæneklipper.

Her samler vi argumenterne for og imod, at du skal vælge en robotplæneklipper.

Hvad koster en robotplæneklipper?

Prisen har ofte en stor indvirkning på, hvad vi vælger. En rotbotplæneklipper ligger typisk i prislejet fra kr. 5.000 for de billigste op til små kr. 20.000 for de dyreste. Dertil skal tillægges elforbrug i løbet af året. Du kan sagtens få en robotplæneklipper i den billige ende i en fornuftig kvalitet. Forbrugerrådet Tænk tester hvert år robotplæneklippere, og i 2022 kostede nogle af modellerne i toppen omkring kr. 5.000.

Fordelene ved en robotplæneklipper

Lad os også se på, hvilke fordele der er ved en robotplæneklipper frem for en motorplæneklipper.

 1. Du sparer tid og kræfter, fordi maskinen klarer sig selv det meste af tiden.
 2. Pænere græsplæne fri for ukrudt, fordi robotten kører ofte, og den giver en grøn og tæt græsplæne med mindre ukrudt og mos.
 3. Biodynamisk klip af græsplænen, hvor du lader det afklippede græs ligge, og græsset på den måde virker som naturgødning.
 4. Maskinen tåler vind og vejr, fordi en regnsensor vurderer, hvornår det er tid til at søge læ.
 5. Næsten ingen vedligeholdelse sammenlignet med en motorplæneklipper.
 6. Langt de fleste modeller er lydsvage.
 7. Du kan styre den gennem en app på din mobiltelefon.
 8. Slå græs, selvom du er græsallergiker.

Se vores store udvalg af robotplæneklippere her.

Ulemperne ved en robotplæneklipper

Selvom der umiddelbart er mange fordele, så er der selvfølgelig også nogle ulemper ved en robotplæneklipper.

 • Prisen kan virke som en stor ulempe, fordi en udskrivning på 8.000-10.000 kr. for en god model kan være voldsom.
 • Man skal regne med at bruge nogle timer på installationen, så robotten kan finde rundt i din have. Det handler primært om, at der skal lægges kantledninger ud. Der følger dog altid en brugervejledning med, eller du kan vælge at få en professionel til at gøre arbejdet.
 • Du skal højst sandsynligt selv ordne kanterne, fordi de fleste robotplæneklippere ikke kan klippe helt ud til græskanten.
 • Græshøjden kan også være en ulempe. En robotplæneklipper klipper typisk op til seks cm, hvor en motorplæneklipper kan klippe højere. Det betyder dog ikke så meget, fordi græsset holdes nede løbende med robotplæneklipperen.

Find alt til græsslåning hos Fog

Vi håber, at du føler dig godt klædt på til at vurdere, om det giver mening for dig at investere i en robotplæneklipper. Der er selvfølgelig mange parametre at tage højde for, udover dem vi fik plads til her, f.eks. hvordan din have er indrettet, og hvor stor den er.

Hos Fog står vi klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål om robotplæneklippere. Du kan kontakte vores rådgivere på tlf. 45 87 10 01 eller på info@johannesfog.dk.

Husk også, at du altid kan holde dig opdateret i vores nyhedsbrev, hvor du kan få de nyeste tips og tricks. I vores aviser og magasiner kan du se nyheder, gode tilbud og inspiration.

Del indlæg