12. marts 2018 Gør-det-selv Est. læsetid 6 min.
Del indlæg

Sådan bygger du selv en carport

Vil du gerne selv bygge din carport? Så skal du læse denne guide igennem trin for trin. Fog hjælper dig med at bygge den helt rigtige løsning. 

Værd at vide, inden du bygger

Ved du alt, der er nødvendigt at vide, inden du går i gang med byggeriet? Ellers vil vi hos Fog anbefale dig at læse artiklen “Værd at vide, inden man bygger en carport” her.

Husk byggetilladelsen!

Når du skal bygge en carport, er det vigtigt, at du ved præcist, hvad for noget værktøj samt hvilke materialer du skal bruge. Det er nemlig ikke helt irrelevant. Der er ligeledes nogle ting, du skal afgøre:

  • Hvilke stolper eller stolpesko skal du have?
  • Skal det være ståltag, stålplader eller klinkbeklædning, der skal på?

Vigtigst af alt skal du have en byggetilladelse, inden du går i gang, såfremt din carport er 50 m2 eller mindre. Måden du søger denne på er ved at anmelde byggeriet til kommunen, også kaldet byggemyndigheden. Hvis den skal være over 50 m2 stor, skal du ansøge med begrundelse om dispensation, da der normalt ikke udstedes byggetilladelser til denne størrelse. Når du laver din ansøgning, skal den som minimum indeholde:

  • Selve grundplanstegningen af din carport, der blandt andet viser afstand til skel, materialevalg og selve beliggenheden på grunden.
  • En plan- og snittegning af carporten.

Hvis du er i tvivl om dette, kan du blot kontakte byggemyndigheden, så skal de nok hjælpe dig.

Inden du går i gang med dit byggeprojekt

  • Undersøg markedet for standardmodeller
    Når du har besluttet dig for, at du vil bygge en carport, kræver det en del planlægning. Det er nemlig ikke blot at smide nogle pæle i jorden og sætte nogle vægge op. Alt efter hvor meget tid, du har, samt hvilket budget, du har lagt, anbefaler vi, at du undersøger markedet for diverse standardmodeller, som eventuelt kunne leve op til dine krav. Du er ligeledes velkommen til at kontakte vores dygtige rådgivere hos Fog, som står klar til at hjælpe dig, også selvom du kun har løse idéskitser.
  • Tag stilen på dit hus med i overvejelserne
    Et andet godt råd er at se godt og grundigt på dit eget hus og så overføre stilen til din carport. På den måde får du afstemt stilen, så den ikke kommer til at skille sig gevaldigt meget ud. Hvis det ikke er en helt billig carport, du ønsker, kan du alternativt få en arkitekt til at designe den. Det er noget, der koster lidt penge, men på den måde er du sikker på, at du får en, der er funktionel og harmonisk.

Find idéer til, hvordan du bygger din carport

Uanset hvad er der masser af penge at spare, hvis du vælger at bygge din carport helt selv. Når du søger på nettet, vil du finde masser af byggevejledninger til forskellige typer, der både er små og store.

Du finder desuden idéer til, hvordan du kan designe din egen personlige carport. Er det for eksempel en i galvaniseret stål og plast, du ønsker? Eller kunne du tænke dig en af træ med klassiske tømmersamlinger og traditionelle linjer? Der er masser af muligheder for at designe netop den carport, der passer til din stil. Du kan ligeledes få masser af gode råd her hos Fog.

Del indlæg