Affaldssortering-indretning
27. september 2023 Boligindretning Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Indret dig smart med affaldssortering

Vi affaldssorterer mere og mere, men det kan give lidt udfordringer i hjemmet med alle de nye beholdere til forskelligt affald.

Her får du 5 gode råd, der kan gøre affaldssorteringen lidt lettere - måske kan du endda integrere affaldssortering som en fin del af indretningen.

1. Brug firkantede affaldsspande

Firkantede affaldsspande kan stå tæt sammen som en lille affaldsstation i køkkenet, så du sparer plads og har det hele samlet. Du kan desuden placere firkantede affaldsbeholdere tæt op mod hjørner og fladt mod vægge.

2. Affaldsspande med sensor eller pedal

Når du laver mad eller rydder op, får man ofte lidt fedtede eller beskidte fingre. Med en affaldsspand med sensor eller pedal slipper du for at gøre spanden beskidt, når du skal åbne låget og smide affaldet ud. De smarte spande med sensor reagerer hurtigt, når de registrerer bevægelse, hvorefter du ubesværet kan smide skraldet ud. Med en klassisk pedalspand trykker du blot på pedalen, og så åbner låget for nem udsmidning.

3. Påsæt piktogrammer 

Gør det nemt at sortere alt fra plastikbakker til konservesdåser ved at have piktogrammer på affaldsspandene. Piktogrammer er smarte, lige gyldigt om du har affaldsspandene stående inde i et skab eller frit i køkkenet, da de letgenkendelige billeder gør det nemt for dig og dine gæster hurtigt og nemt at smide affaldet i den korrekte spand. Der findes et fælles piktogramsystem, som er udviklet af Dansk Affaldsforening, KL og Miljøstyrelsen. Ved at bruge dem i din indretning, kan du også nemt afkode, hvilken spand der skal tømmes i hvilken container udenfor. Du kan også lave dine egne med sjove billeder eller andre ikoner, som passer til din personlige stil og indretning.

4. Vælg komposterbare affaldsposer

Når du vælger 100 % komposterbare affaldsposer, kan du med god samvittighed smide poserne med bioaffald ud eller på komposten og samtidig holde dine affaldsbeholdere pæne og tørre.

5. Brug en madspildbeholder til køkkenbordet

En mindre madspildbeholder kan bruges til den daglige madpakkeproduktion, når du skærer frugt eller laver frokost. Smid med det samme frugtskræller osv. i den fine beholder, der sagtens kan stå fremme, og tøm den, når du går forbi din udendørs kompost- eller affaldsbeholder.

Start din indretning med affaldssortering hos Fog

I Fog kan du finde et bredt udvalg af avancerede og flotte affaldsspande, så du kan sortere dit affald nemt og samtidig stilfuldt. Se udvalget her.

Del indlæg