Utætte vinduer tætningslister
5. oktober 2022 Gør-det-selv Spar på energien Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Utætte vinduer kan få din varmeregning til at stige med op til 20 %

Isoler dine vinduer med disse 4 enkle trin

Kulden slipper nemlig nemt igennem utætte vinduer. Det kan resultere i højere varmeregninger, fordi dine radiatorer skal på unødvendigt overarbejde. Ved at isolere og tætne dine vinduer kan du derfor skrue lidt ned for varmen og samtidig spare på varmeregningen. Og det er ikke så besværligt at gøre selv.

Du kan selv isolere dine vinduer med tætningslister

Det er forholdsvist nemt at isolere vinduerne selv. Og så koster det ikke en formue – slet ikke sammenlignet med, hvad du sparer på varmeregningen. Du kan isolere vinduerne med tætningslister. Her guider vi dig igennem, så du kan få tætte vinduer.

1. Giv beslag og hængsler et grundigt eftersyn

Sidder hængslerne og beslagene skævt? I så fald kan det betyde, at det er bedre for dig, hvis du skifter hele vinduet. Sidder hængslerne løst? Så kan det være en god idé at stramme dem eller skrue dem rigtigt fast. Løse hængsler kan nemlig ofte få et vindue til at gå skævt i – og dermed er de også en årsag til utætte vinduer.

2. Se karmen og rammen efter med en lommelygte

Tjek nøje efter, om du finder utætheder i form af sprækker eller revner i vindueskarmen eller i rammen. Tænd et stearinlys og hold hen foran. Hvis flammen bevæger sig, er der små revner eller sprækker. Det er en god idé at afmærke sprækkerne og revnerne – eventuelt med et stykke tape, så du kan genfinde utæthederne.

3. Rengør vindueskarme og vinduesrammerne med sæbespåner

Rengør vinduernes rammer og karme med en svamp. Bland sæbespåner op i varmt vand, tør karme og rammen af, og tør til sidst af med en tør klud. Lad det tørre, inden du fortsætter med næste trin.

4. Isolér med tætningslister

Hvis der er tale om små sprækker og revner, kan du komme rigtig langt med tætningslister. Listerne monteres let i sprækkerne med den selvklæbende tape, så du slipper for at bruge søm eller skruer.

Tesa-tætningsliste

 

Så meget kan du spare med selvklæbende tætningslister

En tætningsliste kan tætne sprækker og revner fra 1-7 mm.

Listerne reducerer gennemstrømningen af kold luft helt op til 40 % afhængig af bygningens tilstand, vejr og energiomkostninger.

 

Hos Fog har vi et bredt udvalg af tætningslister. Se udvalget her.

Del indlæg