Akustik loft
12. september 2022 Gør-det-selv Trælast Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Sådan skaber du bedre komfort i hjemmet

Vi mennesker trives bedst med en konstant temperatur på 22 grader og uden lyden af efterklang, hvilket vi opfatter som støj. Hvis disse betingelser ikke er til stede, falder vores generelle følelse af komfort. Det er der heldigvis råd for.
Se her, hvordan du skaber bedre komfort i hjemmet med god lyd og en konstant temperatur i dit hjem.

Vi mennesker trives typisk bedst med en temperatur på ca. 22 grader i opholdsrum og lidt koldere, når vi sover. Men følelsen af en behagelig og konstant temperatur kan ødelægges af træk eller kolde ydervægge i boligen. På samme måde kan dårlig lyd i boligen give en grundlæggende følelse af ubehag, og vi oplever typisk rungende lyde som ubehagelige. Heldigvis er der løsninger, der giver dig både dejlig lyd og tilpas temperatur i dit hjem.

Efterisolering giver bedre temperatur og lyd

Udvendig eller indvendig efterisolering giver en markant forbedring og stabilitet af din boligs temperatur. Den nemmeste løsning er at lave en indvendig efterisolering. Det kan du fx lave med Jackofoam varmevægge. Du kan også isolere dit hus udvendigt. Det er en mere omfattende løsning, men også den mest effektive måde at efterisolere dit hus’ ydervægge på. Faktisk er det hele 30 % mere effektivt end indvendig efterisolering, samtidig med at du ikke bruger af din indvendige rumplads.

Få bedre lyd med akustikplader

Det er gerne overfladetypen på dine vægge og lofter, der kan give en rungende, ubehagelig lyd. Du kan ændre lyden med din indretning, fx ved at indrette med flere møbler og ting og ved at vælge møbler med bløde overflader, gardiner, puder og tæpper. Men du kan også skabe en mere grundlæggende ændring af lyden med akustikplader, så du ikke er afhængig af en speciel lydvenlig indretning. Akustikplader dæmper lyden af rungende efterklang, og de kan sættes op i både ældre og nye boliger, og hvis du bygger nyt.

Husk! Tjek om akustikpladen er lydtestet

Når du vælger en akustikplade, er det en god idé at tjekke, om den er lydtestet. Det er nemlig ikke alle plader, der er, og det gør en stor forskel for, hvorvidt pladen dæmper lyd eller ej.

Hos Fog fører vi akustikplader, der er lydtestede. Se udvalget her

Del indlæg