Guide til valg af parasol
6. maj 2022 Have & fritid Est. læsetid 7 min.
Del indlæg

Guide til valg af den perfekte parasol

Hvis du leder efter en parasol, der kan bringe lidt skygge på terrassen eller i haven på dage med høj sol, og hvis du står med spørgsmålet ”hvilken parasol skal jeg vælge?”, så læs vores 6 tips og bliv klogere på det perfekte valg for dig.

Hvilken størrelse har du brug for?

Størrelsen på din parasol afhænger af området, hvor du tænker parasollen skal være, samt hvor meget skygge den skal give. Parasolskærmens størrelse skal gerne harmonere med din terrasse og de havemøbler, du har stående. Store terrasser kræver ofte store hængeparasoller, hvor normale og mindre terrasser ofte kun behøver normale parasoller. Men hvis du har brug for at flytte parasollen rundt, skal du ikke vælge hængeparasoller. Og har du flere områder, der behøver skygge, så afdæk dem med flere parasoller i stedet for at satse på, at én stor parasol kan dække det hele.

Skal den være med eller uden tilt?

Hvis du vælger en parasol med tilt, giver det mulighed for at få mere ud af din parasol og få mere skygge på terrassen. En parasol med tilt vil næsten være lige så god til at dække for solen som en stor parasol uden tilt. De blokerer nemlig for solens stråler mere effektivt – uanset hvor solen er placeret på himlen.

Se vores udvalg af parasoller med og uden tilt

Har du brug for justerbar højde?

Hvis parasollen har justerbar højde, skaber det fleksibilitet til at vinkle skyggen hen på områder, der behøver skygge. Det er en super praktisk funktion og særligt, hvis det kombineres med tilt. Har du en parasol uden tilt og justerbar højde, så kommer du nok til at flytte meget rundt på parasollen for at følge solens flugt fra øst til vest.

Se vores udvalg af hængeparasoller 

Stoffets kvalitet er vigtig

Det er vigtigt at gå efter en parasol med stof i høj kvalitet, da det vil forbedre skygge-evnen, sikre at farven på stoffet ikke falmer og gøre, at du kan bruge parasollen år efter år. Mange parasoller har polyesterstof, men det kan anbefales at gå efter Olefin eller Sunbrella. Vælger du polyester, så vælge et så tykt stof som muligt.

Overvej stoffets farve

Det er flot at købe en parasol, som passer perfekt ind i designet på din terrasse. Men vær opmærksom på, at mørkere farver tiltrækker mere varme end lyse farver. Det kan gøre det varmere at være under mørke parasoller.

Vælg aluminium eller træ

For at sikre lang levetid, så vælg en god parasol udført i aluminium eller træ. Parasoller i træ kan give et klassisk smukt look til terrassen og aluminium kan give et mere moderne udtryk. Hvis du vælger aluminium, så gælder samme regel som for stoffet – gå efter et tykt stel, så det ikke knækker eller bøjer.

Del indlæg