Terrassevarmer guide
6. maj 2022 Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Guide: Vælg den perfekte el-terrassevarmer til dit uderum

Sommeren kalder, og det er tid til at nyde sommerens aftener på terrassen. Men hvilken el-terrassevarmer skal du egentlig vælge til din terrasse, altan eller udestue? Her guider vi dig til den perfekte terrassevarmer til dit uderum.

Hvilken type terrassevarmer skal du vælge til dit uderum?

Lofthængt terrassevarmer

Lofthængte terrassevarmere er perfekt som en integreret del af din udendørs indretning, hvor den kan indgå som en almindelig loftlampe. Den er særlig god over dit havebord eller i en havestue. Hvis du vælger en lofthængt terrassevarmer, skal den dog hænge minimum omkring 2,25-2,40 m over jorden. Så får du spredt varmen jævnt over dit område, og ingen vil blive brændt lige under terrassevarmeren.

Væghængt terrassevarmer

Væghængte terrassevaremere er en mere diskret løsning og giver god varme i området ud fra muren. Den hænger typisk højere på husmuren eller som en indbygning i dit tagudhæng. Det gør den mere diskret i din indretning, men det gør også, at den kan hænge året rundt, så du slipper for at rode med kabler ved nedtagning. Ligesom de lofthængte modeller skal vægthængte modeller også helst sidde omkring 2,30 m over jorden, så varmen spredes jævnt, og ingen får for meget varme.

Stående terrassevarmer

En gulvmodel er den mest praktiske løsning af de tre muligheder, da den kan flyttes imellem dine forskellige uderum – for eksempel fra spiseområdet til loungeområdet. Den er typisk også en integreret og synlig del af dit uderum, da den står højt og flot op fra terrassen. Finder du en lav model, kan du dog skjule den lidt, hvis den passer under dit havebord.

    • Lave modeller: Hvis din terrassevarmer er lav, vil den være god til at fordele jævn varme ud i et område omkring benene. Den kan dog have svært ved at varme et helt selskab op, så du vil måske blive nødt til at købe flere og placere rundt omkring dit område.
    • Modeller på stativ: Vil du gerne have mere jævn varme oppefra og ned, kan du bruge en stående model på en stander. Det giver mere spredt varme ud i området, og varmen kan typisk nå længere ud, så alle ved bordet får lidt varme.

Ekstra tip: Tænk også over din terrassevarmers effekt

Wattene på din terrassevarmer kommer til at afhænge af området., du skal have varmet, og højden terrassevarmeren skal placeres i. Hvis dit område ikke er større end 14 kvm, og terrassevarmeren sidder under 2 meters højde, kan du sagtens nøjes med 1400 watt. Har du et område på 17 kvm, og skal din terrassevarme sidde mellem 2 til 2,5 meters højde, så skal du vælge en terrassevarmer med omkring 2000 watt. Har du et større område, eller vil du have terrassevarmeren i 3 meters højde, bør du vælge en kraftig terrassevarmer med 2500 watt.

Bemærk, at kvaliteten af terrassevarmeren også vil have betydning for effekten og placeringen – desto bedre kvalitet, desto bedre varmer den, og jo større glæde vil du have ud af den. Det kan også give god mening at købe en terrassevarmer med varmeregulering, da behovet kan ændre sig fra dag til aften og fra måned til måned.

Samtidig skal du være opmærksom på effekten og din elektricitet. Hvis du beslutter dig for en terrassevarmer på 2000 watt eller over, skal du sikre dig, at der er plads nok i din elektriske gruppe.

Er du i tvivl om den korrekte terrassevarmer for dig og dine behov, så kom ned i vores butik. Så vil vores eksperter hellere end gerne hjælpe dig til det rette valg.

Del indlæg