Male havemøbler
5. maj 2022 Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Sådan maler du dine havemøbler og giver dem nyt liv

Over tid bliver dine havemøbler udsat for vind og vejr, som sætter sit præg og får dine havemøbler til at miste farven. Men du kan heldigvis selv nemt og billigt friske dine havemøbler op, så de igen ser lige så nydelige ud, som de gjorde, da du købte dem. Bare følg disse 6 regler:

 1. Rengør og grund eventuelt
  Husk at gøre dit træ rent, før du maler det. Hvis du rengør havemøblerne inden, sikrer du, at den behandling og maling, du giver dem, holder længere. Og mal gerne med en grundmaling først, da det beskytter mod svamp og ligeledes forlænger holdbarheden.
 1. Vælg en passende pensel
  For at gøre arbejdet lettere for dig er det en god ide at vælge en pensel, der er så bred som muligt. Find en pensel, der har cirka samme bredde som de brædder i møblerne, du maler.
 1. Mal ”vådt i vådt”
  En god huskeregel er at male ”vådt i vådt”, som betyder, at du skal male, hvor du er i gang med at male. Lad være med at male igen på et område, hvor du allerede har malet, og hvor malingen er tør. Med denne metode sikrer du dig et jævnt og ensartet resultat uden markante overgange.
 1. Fordel malingen ligeligt
  Det er vigtigt, at du fordeler malingen fint og ensartet for det bedste resultat. Det gør du ved at trække penslen fint, lige og i ensartede bevægelser gennem hele processen. 
 1. Mal ”i samme retning” som brædderne
  En fjerde vigtig huskeregel er at male ”i samme retning” som brædderne. Hvis brædderne løber lodret, så skal du male lodret, og hvis de ligger vandret, så skal du male vandret. Det er både mest effektivt og giver det flotteste resultat.
 1. Tænk rytmisk og i systematiske felter
  Det er en god idé at inddele dit havemøbel i forskellige felter eller sektioner. Tænk så blot over at male ét felt eller en sektion ad gangen. Det giver en god struktur, der gør det nemmere at overskue. Derudover gør det det nemmere at komme ind i en god rytme. Både rytme og systematik er med til at give et ensartet og flot resultat til sidst.

Se udvalget af pensler her

Find maling til maleprojektet her

Del indlæg