havemøbler
24. marts 2022 Have & fritid Est. læsetid 7 min.
Del indlæg

8 tips til indretning af den perfekte terrasse

Når solen og varmen lokker os udendørs, og vi nyder livet under åben himmel, bliver terrassen et af sommerens vigtigste rum. Men hvordan indretter du din terrasse bedst muligt? Det giver vi svar på her.

Match ude og inde

Et godt udgangspunkt for indretning af din terrasse er at holde en rød tråd i hele din indretningsstil ved at matche terrassens indretning med den indenfor. Det vil ikke blot hjælpe dig med at få samme look, men vil også få terrassen til at føles som en forlængelse af stuen og de andre rum. Hvis du har en minimalistisk indretningsstil inde, så brug moderne minimalisme på terrassen. Har du et nordisk-inspireret hjem, så brug træmøbler i naturens egne farver for at få et rustikt, nordisk look.

Inddel terrassen i zoner

Overvej, hvordan du vil bruge din terrasse, og inddel den i zoner efter det. På den måde kan du få flere zoner, så du har det perfekte rum til hvert behov – for eksempel et godt spiseområde, en hyggelig oase eller et legeområde.

Indret med fleksible møbler

Fleksible møbler i høj kvalitet er guld værd, når behovet for forskellige havemøbler skifter i løbet af dagen eller ugen. Brug for eksempel lænestole med hjul, du kan trække ud, når solen er fremme. Eller vælg havemøbler, der nemt kan pakkes sammen eller stables, hvis der skal skabes mere luft i et område, eller regnen truer.

Vælg udekøkken med omtanke

Et stort udekøkken virker imponerende. Men overvej, om det virkelig er det, du har brug for. Du kan passende starte med en rigtig god grill og løbende udvide med bordplader, vask, skabe og andre elementer. Skal du indrette et køkkenområde, så placér grill, håndvask og område til madvarer i en trekant – det gør tiden i udekøkkenet nemmere for dig.

Skab hygge med bløde tekstiler

Hvis du vil gøre din terrasse hyggelig, så brug bløde tekstiler. Udover at give god komfort, så bidrager tæpper, hynder og puder til at skabe en hyggelig, hjemlig og afslappet følelse. Og så er det skønt at have tæpper til at tage over sig, når aftenen falder på.

Sørg for at have skygge mod solen

Når solen står højt på himlen, og solen er kraftig, er det vigtigt at kunne søge skygge. Det hjælper en god parasol dig med, og det er særlig anvendeligt ved spiseområdet eller over dine lounge møbler. Hold dog for øje, at størrelsen på din parasol skal passe til størrelsen på din terrasse.

Tænk over vind og vejr

Når du indretter terrassen, er det vigtigt at tænke over, hvor dine forskellige zoner skal være, og hvordan de er placeret i henhold til vind og vejr. Hvis du vil grille i aftensolen, så tænk over, om solen går ned bag et træ, som vil skygge for dig. Planlægger du at spise ude i en meget åben zone, så tænk på, om vinden vil blive et problem. Så vil du måske få brug for vindafskærmning. De samme tanker bør du gøre dig for dine andre zoner.

Husk de små ting, der giver stemning

Hvis du vil skabe en hyggelig personlig oase, så husk alle de små ting, der giver stemning. Pynt din terrasse med flotte vaser, planter, lys, lamper, og andre dekorative ting. Men husk at vælge ting i materialer, der kan tåle at stå ude.

Del indlæg