havemøbler
18. marts 2022 Have & fritid Est. læsetid 7 min.
Del indlæg

10 tips til valg af havemøbler

Når du skal vælge nye havemøbler, er der mange ting, som kan have indflydelse på, om du vælger dem, du vil få mest glæde af. Derfor giver vi 10 simple tips og råd, så du kan vælge de helt rigtige havemøbler og få mest muligt ud af sommeren.

 1. Hvad er dit behov?
  Det kan være godt at starte med at lave en liste over de behov, du ønsker dækket. Hvor mange skal for eksempel bruge havemøblerne, og hvad skal dine møbler primært bruges til? En lounge oase for familien eller et praktisk spiseområde for gæster kræver forskellige typer havemøbler.
 1. Siddekomfort er vigtigt
  En af de vigtigste ting er selvfølgelig, at du sidder godt – også flere timer ad gangen. Tjek derfor møblets siddekomfort grundigt igennem. Er der nok støtte til ryg og ben? Har borde og stole den rigtige højde? Bliver materialet varmt i solen? Følger der hynder med? Det er afgørende ting for komforten og behageligheden i længden.
 1. Æstetik og design i stil med dit hjem
  Havemøblernes udseende og design har også betydning for valget af dine havemøbler. Her kan du overveje, om det skal matche husets facade, din stemning på terrassen eller din designretning i hjemmet.
 1. Funktionalitet og mobilitet
  Er havemøblerne egnet til det formål, du har tiltænkt dem? Det er blandt andet praktisk at tjekke, om havestolene kan skubbes ind under havebordet for at give bedre plads, når de ikke er i brug. Så kan du få mere gavn af terrassen som helhed.
 1. Hvor skal møblerne placeres?
  Skal dine møbler placeres fast et sted, eller skal de flyttes rundt jævnligt? Hvis de skal flyttes rundt, er det en god idé at købe lette møbler, der ikke vejer for meget, og det kan være en god idé med møbler, der kan stables.
 1. Hvad skal møblerne placeres på?
  Hvor skal dine havemøbler stå? Skal de placeres på et ujævnt underlag, så vil små og lette havemøbler stå ustabilt. Men skal de placeres på et plant og jævnt underlag, så er der stort set frit spil. Og skal de placeres direkte på græs, er træ ikke det mest oplagte valg, da det vil suge fugt.
 1. Mange muligheder for valg af materiale
  Havemøbler fås i et væld af materialer, og der er fordele og ulemper ved hvert materiale. Havemøbler i naturmateriale er smukke og falder naturligt ind i haven, men de kræver lidt mere vedligeholdelse.
  Plast giver dig som regel meget for pengene, mulighed for at lege med farver og minimal vedligehold. Men plast kan være af ringere kvalitet.
  Aluminium er typisk 100 % rustfrit og let, så det kan flyttes rundt. Men det kan også gøre det til et dyrere valg.
  Metal har mange af de samme egenskaber som aluminium. Men det er typisk lidt tungere, hvilket afspejles i en lavere pris.
 1. Niveau af vedligehold og rengøring
  Vedligeholdelsesfri havemøbler er helt optimalt, hvis du er typen, som vil have lange afslappende sommerdage og ikke ønsker at bruge tid på vedligeholdelse af dine havemøbler. Her kan det være godt at lede efter møbler i vejrbestandigt materiale med gode coatings, så du blot skal vaske af med lidt vand og sæbe.
 1. Opbevaring for længere levetid
  Dine havemøbler vil holde længere, hvis du vedligeholder og opbevarer dem korrekt. For at opnå bedst holdbarhed anbefaler vi, at du i vinterhalvåret sætter dem ind i din garage, dit skur eller dit drivhus. Har du lidt plads, så find havemøbler, der kan slås sammen eller dæk dem til med et overtræk, så de er beskyttet mod vinterens vejr.
 1. Prøv, før du køber
  Når man shopper efter nye havemøbler, er det altid en god idé at prøve dem i virkeligheden. Ved at prøve dem, slipper du for eventuelt at blive skuffet ved dårligere siddekomfort eller anden farvenuance end forventet.

Hos Johannes Fog finder du et stort udvalg af havemøbler fra populære danske og udenlandske mærker som Skagerak, Fermob og Cane-line. Udvalget spænder bredt - der er hængekøjer til hyggestunden, klassiske træhavemøbler til spisetid og moderne loungemøbler til når der skal slappes i sommersolen. Find dine næste havemøbler her

Del indlæg