2. august 2019 Gør-det-selv Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Videoguide: 3 hurtige gør det selv-håndværkertips

I denne video giver vores ekspert dig tre smarte gør det selv-tips, som du kan bruge til dine næste projekter.

Tegn cirkler uden en passer

Står du og skal lave en perfekt cirkel, men kan ikke finde din passer? Tag et stykke snor og bind en lykke i begge ender. Sæt derefter et søm fast i den ene ende og en blyant i den anden ende. Sæt nu sømmet, hvor cirklens center skal være, og lad blyanten trække en streg hele vejen rundt.

Hjemmelavet slibeklods

Du kan nemt og hurtigt lave din egen slibeklods. Start med et almindeligt stykke træ. Sæt nu dit ønskede sandpapir på træet og sæt det fast med en stiftpistol. Du kan med fordel lave en slibeklods med to forskellige typer af sandpapir, så du har en grov og en fin side.

Hjemmelavet håndtag

Lav dit eget håndtag til dit redskabsskur, din havelåge eller noget helt tredje. Hertil kan du for eksempel bruge et stykke spærtræ. Du kan med fordel vælge at lave dit håndtag stort og prangende – hvad vores ekspert selv har kaldt et Game of Thrones inspireret udseende til håndtaget. Du bestemmer selv, hvor bredt håndtaget kan være – det kan for eksempel være 15 cm på det bredeste sted. Når håndtaget er streget op, er det tid til at skære det. Hvis du gerne vil have runde kanter, kan du gøre som vores ekspert i videoen og bore ud i hjørnerne. Herefter kan du skære hjørnerne til med en stiksav.

 God fornøjelse med dit næste gør det selv-projekt!

 

Del indlæg