22. oktober 2018 Trælast Værktøj & materialer Est. læsetid 3 min.
Del indlæg

Hvilket ovenlysvindue skal jeg vælge?

Guide til at vælge ovenlysvinduer

Overvejer du at købe ovenlysvinduer ovenpå en solrig sommer? Det forstår vi godt. Ovenlysvinduet er nemlig helt perfekt til at skabe mere ventilation og naturligt lys i de rum, hvor lyset ellers kan have svært ved at trænge ind. Der er mange forskellige muligheder, når du skal vælge ovenlysvinduer, derfor er der også flere overvejelser, du skal gøre dig. Det betyder, at det kan virke uoverskueligt at vælge den helt rigtige løsning for dig.

Forhold, der har indflydelse på valg af ovenlysvinduer

Rummets størrelse og indretning har stor betydning for, hvilke vinduer du skal vælge til din bolig. Hvis du skal have den rette mængde sollys ind i dit hjem, så er det vigtigt at være særligt opmærksom på arealet af rummet.

Desuden har din boligs taghældning også noget at sige, når du vælger ovenlysvinduer, da det har stor indflydelse på monteringen. Ved en lav hældning skal vinduerne monteres højere oppe på taget end ved en høj taghældning. Når du er på udkig efter nye ovenlysvinduer, så er det også et vigtigt parameter, at vinduet har en høj sikkerhed og er nemt at betjene. Desuden skal du tage stilling til vinduets isoleringsevne.

Skab mere naturligt lys med vinduer fra FAKRO

Ønsker du mere naturligt lys i dit hjem? Så kan du vælge FAKRO ovenlysvinduer. De fås i flere forskellige modeller, der er designet i høje kvalitetsmaterialer. Det omfatter blandt andet vippevinduer, kombinerede vippe- og tophængte vinduer, facade-elementer, lystunneller m.m.

Ovenlysvinduerne er designet med en ventilation, der sikrer, at der kommer en optimal mængde frisk luft ind. Desuden er vinduerne udstyret med et specialdesignet sikkerhedssystem, Topsafe®, som sikrer din bolig mod ubudne gæster. Alle vinduerne har en god funktionalitet, holdbarhed og isoleringsevne.

Korrekt montering af ovenlysvinduer er vigtigt

Du skal først og fremmest tage stilling til, hvordan og hvor vinduet skal monteres, så du skaber det bedst mulige lysindfald i dine rum. Når du monterer dine ovenlysvinduer, så er det vigtigt, at du er opmærksom på monteringshøjden. Er bygningen under 25 m høj, bør afstanden fra den nederste kant af ovenlysvinduet ned til gulvet være mindst 85 cm højt.

Hvis bygningen er højere end 25 m, så skal afstanden ikke være under 110 cm. Det er desuden mest optimalt at placere ovenlysvinduet 110-140 cm over gulvet for at skabe det bedste lysindfald og udsyn. Jo højere, du placerer vinduet, jo mere lys vil der trænge ind gennem ruden.

Køb alt inden for vinduer online hos Fog

Er du på udkig efter ovenlysvinduer, så kan du finde dem hos Fog. VI har et stort udvalg af ovenlysvinduer i høj kvalitet, så gå endelig på opdagelse på webshoppen. Vi ønsker altid at give dig den bedste service, så hvis du er i tvivl om, hvilket vindue du skal vælge, så kan du altid kontakte vores kompetente medarbejdere.

Ønsker du at følge med i alle vores nyheder og tilbud på vinduer og andre byggematerialer, så kan du med fordel holde dig opdateret i vores aviser og magasiner eller skrive dig op til vores nyhedsbrev.

Del indlæg