11. juli 2018 Have & fritid Est. læsetid 6 min.
Del indlæg

Invester i en terrassevarmer: Her er fordelene

Sommeren er kommet, og det betyder, at vi bruger meget mere tid på terrassen. Selvom landet bliver varmere, og solen er over os, så kan sommeraftenerne stadigvæk være kølige. Her kan en terrassevarmer komme dig til undsætning. Drømmer du om at forlænge de lyse, danske sommeraftener på terrassen? Løsningen er kun et klik herfra!

Du kan holde varmen på terrassen

Terrassevarmere er blevet en utrolig populær måde at holde varmen på på de lange og kølige sommeraftener. Det gør det muligt at nyde sommeraftenerne sammen med gode venner og familie på terrassen, så I ikke skal afslutte en god aften på grund af en kølig brise. Du behøver ikke bekymre dig med en terrassevarmer. Her kan du blot nyde aftenen og lade den varme terrassen.

Gasdrevet eller elektrisk terrassevarmer?

Der findes to forskellige overordnede typer af terrassevarmere: gasdrevne og elektriske modeller. Der er både fordele og ulemper forbundet ved de to typer, og det kan være svært at beslutte, hvilken type der er det ideelle valg for dig. Nedenfor giver vi dig tre vigtige parametre, du skal tage højde for, inden du træffer din beslutning.

Varmeeffekt

Der findes flere forskellige modeller med el som energikilde. Ved den infrarøde eldrevne terrassevarmer varmer de infrarøde stråler ikke luften op – men kun de personer, der er i området. Dens infrarøde stråler rammer din hud og giver dig den varme fornemmelse, som hvis du mærker solens stråler. Det er en klar fordel, som andre opvarmningsmetoder ikke har, og den bruger derfor ikke unødvendig energi på at varme luften op. Således konverteres størstedelen af den anvendte energi til varme. Der findes yderligere halogenvarmere og reflektorvarmere, dog er disse knap så energieffektive som den infrarøde varmer.

Den gasdrevne terrassevarmer fungerer ved, at gassen føres fra gasflasken op til gasbrænderen i toppen. Flammerne varmer cylinderen op, og i toppen reflekteres varmestrålingen ud i luften. Modsat den infrarøde terrassevarmer spredes varmen jævnt ud i en cirkel hele vejen omkring varmeren. Du er derfor heller ikke garanteret den samme præcision i varmeeffekten, dog har den ofte en større rækkevidde for varmen og kan dække helt op til 50 kvadratmeter. Den er derfor mere ideel til større terrassearealer.

Økonomiske udgifter

Du skal også tage højde for, hvad terrassevarmeren koster at anvende, og hvor ofte du har tænkt dig at tage den i brug. Energieffektiviteten varierer hos de to typer. Gasvarmeren har cirka et energiforbrug på 15-20 kr. i timen (2018 priser). Dog kan det variere, alt efter hvor meget du skruer op for varmen. Den eldrevne model kan derimod koste ned til lige under 5 kr. i timen (2018 priser). Selvom terrassevarmere med infrarødt lys er de billigste i drift, koster de generelt lidt mere at købe end andre typer. Det er dog en investering, der kan betale sig i længden.

Hvilket design skal jeg vælge?

En terrassevarmer behøver ikke være træls at se på. De forskellige typer fås i et flot design til både væggen, havebordet og gulvet. De infrarøde modeller ligner almindelige lamper, der pynter på terrassen, samtidig med at de afgiver varme. Modellerne kan stå frit eller hænge på væggen. Deres designs er derfor meget diskrete. Den gasdrevne udgave fås i større gulvmodeller. Den indgår på den måde som et attraktivt designelement på terrassen og skaber en hyggelig stemning med den brændende flamme.

Køb terrassevarmer hos Fog

Hos Fog har vi et stort udvalg af terrassevarmere i høj kvalitet. Hvad enten du søger efter en elektrisk eller en gasdrevet. Vil du gerne være en af de første til at modtage nyheder og gode tilbud på tilbehør til terrassen? Så kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev eller holde dig orienteret ved at læse vores aviser og magasiner. Her får du altid gode priser på indretning og boligtilbehør.

Del indlæg