hækkeklipper
23. maj 2018 Have & fritid Est. læsetid 9 min.
Del indlæg

Hækkeklipper – benzin eller batteri? Fordele og ulemper

Når foråret rammer os, og bladene endnu engang begynder at springe ud i takt med, at solen titter frem, så kommer vi danskere så småt ud af vores skjul for at nyde haven og terrassen. I den forbindelse vil de fleste af os gerne bruge lidt ekstra energi på haven, så den kan fremstå knivskarpt og tiltrække misundelige blikke fra naboerne. Og er der noget, som påvirker helhedsindtrykket af en have i en positiv retning, så er det en nyklippet hæk, som står snorlige.

For at sikre det bedste resultat, når du klipper hæk, så kan du med fordel anskaffe dig en god hækkeklipper. Den rette hækkeklipper kan nemlig spare dig for en masse tid og besvær i haven, da den mindsker arbejdsbyrden væsentligt. For at hjælpe dig godt i gang med dit haveprojekt har vi derfor skruet en lille guide sammen, så du får nemmere ved at vælge den helt rette hækkeklipper.

Hvilken type hækkeklipper skal du vælge?

Når du skal ud og anskaffe dig en ny hækkeklipper, så er den største og vigtigste overvejelse, du skal gøre dig, om det skal være en hækkeklipper med batteri eller benzin. Dette valg er individuelt og afhænger i høj grad af dine behov og præferencer. For at gøre det nemmere for dig at træffe den rigtige beslutning, gennemgår vi her fordele og ulemper ved begge slags hækkeklippere.

Hækkeklipper med batteri

En batteridreven hækkeklipper har den store fordel, at den nemt kan bruges overalt i haven, da den ikke er begrænset af besværlige ledninger. Dog kan du til gengæld være begrænset af batteriets levetid, hvilket kan have sin ulempe, hvis du har en stor hæk, som skal klippes, da en enkelt opladning måske ikke kan gøre jobbet. Derfor kan du med fordel anskaffe dig et ekstra batteri, så du har mulighed for en udskiftning, når det ene batteri løber tør.

Fordele

 • Den er forholdsvis billig af anskaffe og reparere
 • Lavt støjniveau
 • Nem at betjene
 • Lav vægt
 • Kan anvendes overalt

Ulemper

 • Skal oplades ofte
 • En mindre kraftig motor end den benzindrevne

Hækkeklipper med benzin

Den største fordel ved en benzindreven hækkeklipper er den kraftige motor, som gør den i stand til at varetage en hvilken som helst opgave. Her begrænses du hverken af en besværlig ledning eller et batteris korte levetid, men til gengæld kan denne type hækkeklipper være noget sværere at betjene, da den er betydeligt tungere.

Fordele

 • Kraftig motor, som kan klare alle opgaver
 • Kan anvendes overalt

Ulemper

 • Højere vægt og derfor sværere at styre
 • Den er forholdsvis dyr at anskaffe og reparere
 • Højere støjniveau
 • Mindre miljøvenlig

Køb din næste hækkeklipper hos Fog

Hos Fog finder du et stort udvalg af hækkeklippere, så uanset om du har besluttet dig for at anskaffe dig en batteridreven eller benzindreven en, så har du rig mulighed for at finde din næste hækkeklipper her. Skulle du have yderligere spørgsmål til de forskellige maskiners fordele og ulemper, så står vores dygtige medarbejdere altid klar til at hjælpe dig med god rådgivning.

Modtag løbende nyheder og tilbud

Ønsker du at være en af de første til at modtage de bedste nyheder og tilbud på hækkeklippere? Så anbefaler vi dig, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, eller holder dig orienteret ved at læse vores aviser og magasiner. Her får du altid de bedste tilbud og tips, så du er klædt ordentligt på til at realisere dit haveprojekt.

Del indlæg