23. maj 2018 Have & fritid Est. læsetid 6 min.
Del indlæg

Er du klar til grillsæsonen?

Når sommeren nærmer sig, er det ensbetydende med én ting: der skal tændes op for grillen! Er du en af de mange grillentusiaster, som er i tvivl om, hvilken type grill du skal vælge for at komme bedst i mål med bøfferne, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har nemlig sat os for at kaste lidt lys på den evige diskussion: hvad er bedst – gasgrill vs. almindelig grill?

Hvad er billigst – gasgrill vs. almindelig grill?

Som udgangspunkt er gasgrillen dyrere at anskaffe sig end den almindelige kulgrill. Hvis du er på udkig efter en god, velfungerende grill med rigeligt plads, så kan en gasgrill hurtigt komme op at koste 2.000-4.000 kr., mens en god kulgrill nærmere koster 1.500-2.000 kr. Selvfølgelig findes der billigere versioner af begge slags, men dette vil også afspejle sig i kvaliteten.

Hvad er hurtigst – gasgrill vs. almindelig grill?

Hvad angår hastigheden, er gasgrillen den suveræne vinder. En kulgrill kan tage lang tid at tænde op, så der går hurtigt 30 minutter inden, kullet er klar til brug. Hvis middagen skal gå lidt hurtigere, er gasgrillen derfor det oplagte valg, da der kun går 10 minutter fra, at du tænder den, til den er klar til brug. Dette er en kæmpe fordel på en hverdagsaften, hvor tingene helst skal gå lidt hurtigere.

Hvad smager bedst – gasgrill vs. almindelig grill?

Går du efter den helt klassiske røgede smag, når du griller, så vil du nok foretrække den almindelige kulgrill. Det er kullet, der tilfører den traditionelle røgede smag til kødet og er derfor en god smagsgiver. Du får dog den helt samme sprøde og karamelliserede overflade, når du griller dit kød på en gasgrill. Om du skal vælge det ene frem for det andet, er selvfølgelig en smagssag, da begge grilltyper tilfører maden en helt særlig smag.

Hvad er sundest – gasgrill vs. almindelig grill?

Længe har man troet, at mad tilberedt på gasgrill var sundere end mad tilberedt på kulgrill. Det er dog ikke nødvendigvis sandt. Det hænger i højere grad sammen med, hvorvidt du har ordentligt styr på selve processerne. De skadelige stegemutagener opstår nemlig i kraft af, at kødet får en sveden og branket overflade – derfor er det vigtigt, at dit kød ikke steges for hårdt, men derimod tilberedes ved indirekte varme.

Køb din gasgrill og kulgrill hos Fog

Der er fordele og ulemper ved både gasgrill og kulgrill, og derfor kommer valget i sidste ende an på dine personlige holdninger, præferencer og behov. Uanset om du foretrækker den hurtige gasgrill eller den røgede kulgrill, så finder du det her hos Fog. Vi har et stort udvalg af forskellige grilltyper og alt, hvad der hører til af grilltilbehør.

Modtag løbende nyheder, tilbud og tips

Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller hold dig orienteret ved at læse vores aviser og magasiner. Her får du altid de bedste nyheder, tilbud og tips, så du er klar til grillsæsonen.

Del indlæg