20. marts 2018 Gør-det-selv Est. læsetid 6 min.
Del indlæg

Hvorfor er efterisolering en god investering?

Er det ikke alt for besværligt og dyrt at efterisolere? Nej, det tager hverken lang tid, og du kan blive boende i dit hjem, imens efterisoleringen står på. Isoleringen har stor betydning for både økonomi og indeklima. Det kan derfor ikke betale sig at lade være på grund af frygten for, at det er for besværligt, eller regningen bliver dyr. Vi giver dig tre gode grunde til at efterisolere dit hjem.

1. Du opnår et sundt indeklima

Hvis du sørger for at efterisolere din bolig, kan du skabe et bedre indeklima. Det skaber en mere konstant temperatur, hvor du kan nyde at være indenfor i din bolig. Du vil både opleve mindre træk og et mindre fodkoldt klima, og du kan lægge striktrøjen og hjemmeskoene på hylden.

2. Du kan spare mange penge på varmeregningen

Det er en god investering at have en god isolering. Et dårligt isoleret hus bruger mindst dobbelt så meget varme som et energieffektivt hus. Udgifter forbundet med isolering er indkøb af materialer og udførelse. Der er dele af isoleringen, du selv kan stå for, hvor andet kræver en håndværker. Derfor varierer det, hvor dyrt efterisoleringsprojektet bliver. Dog kan du spare helt op til 50 % på din varmeregning, hvilket kan blive mange penge i løbet af et år. I løbet af nogle år vil en investering i efterisolering være tjent hjem, og derfor har det på længere sigt en stor økonomisk betydning.

3. God langsigtet investering

Efterisolering forlænger husets levetid betydeligt. En bedre isolering betyder, at dit hus får et bedre energimærke. En lavere varmeregning betyder lavere månedlige udgifter for dig. Og når huset skal sælges, vil de lave månedlige udgifter være et godt salgsargument overfor køber.

Hvad skal der isoleres?

Det er vigtigt, at du er opmærksom på din isolering. En god ide er, at du danner dig et overblik over husets tilstand for at vurdere, om det er isoleret godt nok. Hvis du har fundet ud af, at du har et problem, så kan det være svært at vide, hvordan du efterfølgende skal gribe det an. Først og fremmest skal du finde ud af, om det er loftet, facaden eller hulmuren, der har brug for efterisolering, om du har brug for en håndværker, samt hvilke materialer du har behov for. Find ISOVER isolering til dit projekt.

Isolering af lofter

Loft og tag er de steder i huset, hvor det bedst kan betale sig at efterisolere. Varmen søger altid op i rummet, og derfor vil varmetabet ofte være størst ved et dårligt isoleret loft. Derfor skal du være ekstra opmærksom på loftet. Du kan anvende både ISOVER ruller og formstykker til at isolere loftet, og det er en opgave, du nemt selv kan klare.

Isolering af facade

Generelt er udvendig efterisolering en god løsning til gamle huse med massive ydermure, eller hvor hulmursisolering ikke er tilstrækkelig. Udvendig efterisolering bruges også på huse med dårligt isolerede ydervægge. Til isolering af facaden anvendes ISOVER Plus System. Her er det nødvendigt, at opgaven udføres en fagmand. Det sikrer kvaliteten og holdbarheden af din efterisolering.

Isolering af hulmur

Hvis der er mindre end 100 mm isolering i ydervæggen, vil du opleve at få meget værdi for pengene ved at efterisolere. Din husmur består af en formur og en bagmur med et hulrum imellem. Isoleringsmaterialet indblæses i hulrummet. Evt. gammel isolering fjernes, men det kan en kyndig indblæser vurdere. Det er oftest nødvendigt at anvende en fagmand for at opnå det bedste resultat. Til isoleringen kan du anvende ISOVER InsulSafe. Det er en løsuldsisolering til loft eller hulrum fremstillet af 100% glasuld, som holder isoleringsevnen, er ubrændbar og ikke optager fugt.

Hjælp og rådgivning i forbindelse med isolering

Vi står klar til at hjælpe dig godt i gang med dit efterisoleringsprojekt. Hvis du har brug for flere informationer eller rådgivning i forbindelse med køb af isoleringsmateriale kan du altid kontakte vores kompetente team. Stil vores fagpersonale et spørgsmål.

Del indlæg