13. december 2017 Have & fritid Est. læsetid min.
Del indlæg

Guide: Hvilken grill skal jeg vælge?

Vi kender det alle sammen. Duften af grill på en lun og lys sommeraften. Det er duften af sommer, hygge og godt samvær med dem, du holder af.

Men før vi får den velkendte, karakteristiske duft – og grillmesteren – frem, skal vi have selve grillen på plads. Hvis du skal ud og købe en grill, kan det være svært at navigere i junglen af grilltyper, modeller og mærker.

Fogs grill-guide til de grill-glade

Derfor har vi hos Fog skrevet denne grill-guide. Til dig, som er glad for at grille, og som er på udkig efter en ny grill. Hos Fog har vi alt i grill. Vi har erfaring med at vejlede og rådgive om det meste i hjemmet – og grill er ingen undtagelse.

Fog Værebro i Ølstykke er f.eks. en Weber World Store butik.
Her finder du:

 • Mere end 75 m² udelukkende dedikeret til Weber produkter - fyldt til bristepunktet med gas- og kulgrill og alt inden for grilltilbehør.
 • Weber-uddannet personale, som har indgående viden om alle Webers produkter.
 • Webers fulde sortiment, så du aldrig skal gå forgæves. Det, der ikke er på hylderne, kan hurtigt skaffes.

Når du skal vælge grill, er det afgørende, at du spørger dig selv tre spørgsmål:

 • Hvad kan du godt lide at grille?
 • Hvor tit griller du?
 • Hvor mange mennesker griller du mad til?

Hvilken gasgrill skal du vælge – tænk på størrelsen og dine behov

Noget af det første, du kan overveje, er størrelsen. Hvor stor skal din grill være, og hvor mange munde skal den mætte? Du kan få alt lige fra en bærbar bordgrill til et helt udendørs ”minikøkken”, som kan bespise en større grupper af mennesker, for eksempel fra JensenGrill

Hvor mange mennesker skal du grille til?

 

Når vi taler størrelse, kan vi inddele det i de tre mest almindelige behov:

 • Grill på farten
 • Grill til ca. 6 personer
 • Grill til flere

Hvis du er på farten eller på ferie, og I er få mennesker af sted, så skal du overveje en bærbar gasgrill eller en bordgrill. Det kunne for eksempel være en Weber Go Anywhere Gas.

Hvis du skal grille til op mod 6 personer, er en gasgrill med to blus eller en mellemstor kulgrill god til dig.

Hvis du har et større behov og skal lave mad til mange mennesker ad gangen, så er en gasgrill med 3 til 4 blus mere noget for dig.

Skal jeg vælge gas- eller kulgrill?

Der er fordele og ulemper ved begge former for grill. Dem vil vi gennemgå kort herunder.

Gasgrill

For gasgrill er der tre vigtige fordele, nemlig:

 • Hurtig opvarmning
 • Kortere grilletid
 • Nem og præcis temperaturindstilling

En gasgrill tager kun 5-10 min. at varme op, før du kan grille. Det betyder, at den er langt hurtigere end en kulgrill, hvor du først skal tænde op og vente på, at kullet bliver varmt.

Derudover er det også hurtigere at stege maden. Gas er oplagt at vælge, hvis du måske har lidt travlt, eller hvis du ikke har så meget tid på en hverdagsaften.

Sidst men ikke mindst er det nemmere at justere temperaturen på en gasgrill. Det kan være, at det øger chancerne for at undgå brændte pølser!

Ved siden af de tre fordele er der tre ulemper, nemlig:

 • Prisen
 • Ingen ”røg” i smagen
 • Tung at flytte på

En gasgrill er typisk dyrere end en kulgrill, og så kan den heller ikke på samme måde give maden en grillet og røget smag, fordi du ikke bruger kul. Til sidst er en gasgrill ofte tung og sværere at flytte end en kulgrill.

Kulgrill

To helt klare fordele ved en kulgrill er:

 • Røg i smagen
 • Prisen

En kulgrill giver dig den klassisk grillede og røgede duft og smag til din mad. Mange grillentusiaster anser nærmest kul for at være et krydderi. Du kan bruge grillkul eller trækul, alt efter hvilken ”smag” du godt kan lide. Derudover er kulgrillen typisk billigere end gasgrillen. For pris gælder det typisk, at jo dyrere grillen er, jo mere robuste er materialerne også – og jo længere levetid får du.

To helt klare ulemper ved en kulgrill er derimod:

 • Optænding
 • Rengøring

En kulgrill tager længere tid at tænde op i, og dertil kommer, at der kan være besvær med at fjerne asken, når du er færdig.

Hvilken gasgrill er den bedste?

Der er mange gode mærker, og fælles for alle mærker, vi fører hos Fog, er, at kvaliteten er i højsædet og i alle detaljer. Du får både høj kvalitet i materialerne og i pølserne, bøfferne og alt det, du griller. Nogle af de mest kendte mærker, vi fører er:

Du har sikkert hørt om Weber, som siden 1952 har designet og produceret grill, som i dag står for kvalitet – nogle ville kalde dem ”kongen” af grill.

Derudover har vi mærket JensenGrill  – tidløst dansk design, masser af fokus på kvalitet og smarte detaljer såsom kombinationen af gas og kul i samme grill.

Du finder også det tyske Rösle, de klassiske kuglegrill, hvor du får 10 års garanti – tysk håndværk, når det er bedst. Lige meget hvilket mærke du vælger, vil du med garanti blive tilfreds.

 

Køb grill online hos johannesfog.dk – og få smagsoplevelser ud over det sædvanlige

Kig nærmere på vores store udvalg af førende mærker og modeller i højeste kvalitet. Du kan kigge videre her på webshoppen eller kigge forbi vores Bolig og Designhus. Vores personale står altid klar til at hjælpe dig med rådgivning og vejledning, så du finder en grill, der passer til dine behov.

Husk også, at købe det rigtige tilbehør med til grillen for at få det største udbytte. Det gælder er alt fra grillbriketter  til grillbørsten  til at gøre rent med bagefter – men også overtræk til grillen eller en grillrist.

Del indlæg