23. juni 2017 Gør-det-selv Est. læsetid 10 min.
Del indlæg

Isolering af gulv – det skal du vide

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør isolere dit gulv i hjemmet og i så fald, hvor meget isolering der i dag skal være i dit gulv for at imødekomme de nye energikrav? Så kan du med fordel læse med her, hvor Fog kommer med gode tips og råd til gulvisolering.

Hvad er fordelen ved isolering af gulv?

Det er en god ide at isolere gulvet i dit hus, hvis du ønsker at undgå træk og fodkulde. Hvis ikke du sørger for en grundig gulvisolering, risikerer du at spilde en masse varme, da varmen derved nemt kan slippe ud. Det vil sige, at dine radiatorer kommer på overarbejde til ingen verdens nytte, og det resulterer i højere varmeregninger.

For at spare på varmeregningen og sikre en bedre boligkomfort uden træk, kan det derfor være en god ide at isolere dit gulv.

Hvornår trænger dit gulv til at blive isoleret?

Som udgangspunkt bør du isolere dit gulv, hvis:

  • Isoleringslaget er minde end 100 mm tykt.
  • Dit hus er bygget før 1985.
  • Dit gulv ikke allerede er blevet grundigt efterisoleret.
  • Dit gulv skal rives op i forbindelse med en renovering.

Fra 1985 begyndte bygningsreglementet at stille langt højere krav til isoleringen af gulve i nye huse, og derfor kan du som hovedregel gå ud fra, at dit gulv er tilstrækkeligt isoleret, hvis det er bygget efter år 1985.

Hvor meget isolering i gulv?

Dit gulv er tidssvarende isoleret, hvis dit isoleringslag er 300 mm tykt. Det svarer til det energikrav, bygningsreglementet fastlagde i år 2015.

Skal dit gulv rives op i forbindelse med en renovering eller gulvkonstruktion, kræver bygningsreglementet, at du efterisolerer dit gulv – såfremt det kan betale sig.

Afhængigt af den enkelte bygning kan der være visse forhold, som afgør, hvorvidt isoleringsarbejdet er rentabelt eller ej. Det afhænger for eksempel af bygningskonstruktionen, om huset har arkitektonisk værdi, og om det er fredet eller bevaringsværdigt.

Derfor kan det være en rigtig god ide at søge råd hos en professionel fagmand, hvis du er i tvivl om, hvor meget isolering der skal til i din specifikke situation.

Indkøb af materialer og professionel rådgivning

Hos Fog finder du et stort udvalg af materialer til isolering af gulv. Her finder du kun de bedste mærker på markedet, hvilket er din garanti for en god, sund og energieffektiv opvarmning i dit hjem.

I vores butikker står vores professionelle medarbejdere altid klar til at hjælpe dig med grundig vejledning.

Modtag løbende nyheder, tilbud og tips

Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller hold dig orienteret ved at læse vores aviser og magasiner. Her får du altid de bedste nyheder, tilbud og tips, så du er klædt ordentligt på til at realisere dit boligprojekt.

Del indlæg