Valg af Havebelysning
29. april 2022 Belysning Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Guide: Her skal du placere dine udendørslamper

Når du skal vælge udendørslamper, er det vigtigt at være opmærksom på, hvor du har brug for lys, og hvilket formål lyset skal opfylde. Der er mange forskellige udendørslamper til hovedøren, facaden, indkørslen, garagen, haven, terrassen osv. Her giver vi en guide til, hvor du kan placere dine udendørslamper, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Belysning ved hoveddøren

Det er vigtigt med godt lys ved hoveddøren, så du kan finde vej til døren, så du skaber en velkommende følelse for dine gæster, og så du kan skabe tryghed, når mørket falder på. Her kan du passende bruge en eller to væglamper ved siden af din dør, eller placer en overhængende loftlampe over døren med godt nedadrettet lys.

Se udvalget af væglamper her

Belysning på facaden

Din facades æstetik kan hjælpes godt på vej med smukke udendørs væglamper. Udendørs væglamper kommer i mange forskellige former med forskellige features, der gør det muligt at skabe lige præcis den stemning, du ønsker. Her kan du skelne mellem praktisk og dekorativt lys samt lege med både opadrettet og nedadrettet lys.

Find din næste lampe til facaden her

Belysning i indkørslen

Det er vigtigt at oplyse vejen hen til huset, for at det ser indbydende ud og guider en sikkert ind. Væglamper kan placeres langs indkørslen, hvis du har en mur eller et plankeværk. Nedgravningsspots kan monteres i flisebelægningen eller gruset, hvis du har en smal indkørsel. Har du derimod mere plads og en bredere indkørsel, kan havelamper monteres i bede eller langs indkørslen. Det skaber et flot og fuldendt udtryk, som guider og byder velkommen allerede ved indkørslen.

Se udvalget af havelamper på stander her

Belysning på terrassen

Du kan med fordel bruge flytbare lamper på terrassen. Ved at bruge batteridrevne lamper, kan du få en dejlig hyggebelysning på området af terrassen, du ønsker, ved blot at flytte lampen. Flytter I plads fra havebordet over i havesofaen, kan en transportabel lampe nemt tages med og skabe god stemning på det nye sted.

Find din nye batterilampe her

Del indlæg