31. august 2018 Belysning Est. læsetid 4 min.
Del indlæg

Hvorfor vælge udendørsbelysning? Få svaret her

Der er utallige fordele ved at anvende udendørsbelysning. Udendørslamper skaber en hyggelig stemning på alle dine udendørsarealer. Men de er ikke bare smukke at se på. Lysene er praktiske og sikrer, at du kan se, når mørket falder på. Desuden skaber udendørsbelysning tryghed. Det er en god måde at holde ubudne gæster lidt på afstand, der som regel foretrækker at arbejde i ly af mørket.

Skab en hyggelig stemning med udendørsbelysning

Belysning er vigtigt indendørs såvel som udendørs. Der skal lys til at skabe hyggelige og arkitektoniske effekter af dine udendørsarealer. Sidder du på terrassen med dine venner, så er det ærgerligt at skulle afslutte aftenen, fordi der ikke er opsat lys. Lamperne forlænger derfor tiden, hvor du kan være udenfor og skaber hygge omkring terrassen. Du kan også bruge lamper til at skabe en behagelig hyggekrog i haven. Det sætter prikken over i’et og skaber den helt rette stemning. Sætter du små bedlamper rundt omkring i haven, kan du skabe en fantastisk atmosfære, som er fuldkommen eventyrlig. Specielt i de mørke vintermåneder er det magisk, når lamperne skinner gyldent i mørket. Den hyggelige stemning betyder i særdeleshed meget for, om vi har lyst til at bruge tid udenfor, når det bliver mørkt.

Udendørslamper er både funktionelle og praktiske

Udendørsbelysning har også en anden og mere praktisk funktion. Du skal kunne orientere dig, når du kommer hjem sent om aftenen. Derfor skal du indledningsvist tage stilling til, hvor du ønsker at have belysning, er det på terrassen, i indkørslen eller i haven. Eksempelvis er en lampe perfekt at have ved indgangen til din bolig. Det vil med garanti få dine gæster til at føle sig velkommen, og her er der brug for lys, som lyser godt op. Så slipper du nemlig for at rode rundt efter dine nøgler og forsøge at finde nøglehullet i mørket.

Sådan vælger du den rette belysning

Udendørsbelysning er husets ansigt udadtil. Du kan skabe en stilfuld eller stemningsfyldt belysning af din bolig. Udendørsbelysning afslører både smag og stil. Dit valg skal derfor matche både din have- og boligstil, så der er sammenhæng i det visuelle udtryk. Du skal først og fremmest tage stilling til, hvor du har behov for at have belysning henne, og hvilken type lampe du har brug for. Desuden skal du være opmærksom på at vælge de gode materialer, som er hårdføre på alle årstider. Høj kvalitet og en lang levetid er et must, når du vælger belysning. Du skal selvfølgelig også tage højde for installationen af lamperne, hvordan de skal tænde og slukke, samt hvilken pære der skal bruges.

Udendørsbelysningen kommer i alle mulige former, designs og materialer. Der er derfor et stort udvalg at vælge i mellem. Du kan vælge imellem flere typer lamper, blandt andet væglamper eller stående bedlamper, der kan placeres i dine bede. Her er det essentielt, at du overvejer lampens funktion, og den type lys du ønsker at skabe. Overvej lampens udformning, og hvordan lyset spredes ud i omgivelserne, så du opnår den lyseffekt, du ønsker. Det kunne være et spredt lys til generel belysning eller et mere koncentreret lys ved hoved- eller garagedøren. Et populært valg af udendørsbelysning er desuden censorlamper, der tænder ved bevægelse. Det er en smart funktion, som sikrer din sigtbarhed, så snart du bevæger dig udenfor.

Køb udendørslamper hos Fog

Hos Fog har vi også samlet et stort udvalg af udendørslamper, som både er funktionelle og stemningsfyldte. Vi gør os også altid umage for at tilbyde dig en upåklagelig service. Så hvis du ønsker at vide mere om udendørsbelysning, så kan du altid kontakte vores team. Vil du gerne være en af de første til at modtage gode nyheder og tilbud på tilbehør til haven? Så kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev, eller holde dig orienteret ved at læse vores aviser og magasiner. Her får du altid inspiration, nyheder, tips og tilbud på havetilbehør og andet til boligen.

Del indlæg