Træterrasse
3. maj 2023 Gør-det-selv Have & fritid Trælast Est. læsetid 10 min.
Del indlæg

Guide til valg af terrassetype

Når du skal lave ny terrasse, kan du overordnet vælge mellem tre typer materiale: Træ, fliser eller komposit.

Alle tre typer har fordele og ulemper alt efter, hvad du ønsker for
din terrasse. Her får du et overblik, så du er klar til at vælge.

Træterrassen

Terrassebrædder-træ

Naturligt udtryk og lettest at bygge

Du kan overordnet set vælge mellem to typer træ: Det trykimprægnerede træ eller det hårde træ.

Trykimprægneret træ

Trykimprægneret træ er typisk fyrretræ, der er imprægneret, så det er mere modstandsdygtigt overfor svamp, råd og insekter. Hos Fog fører vi kun trykimprægneret træ, som er mærket af Nordisk Træbeskyttelses Råd (NTR), hvilket betyder korrekt trykimprægnering med lang holdbarhed. Trykimprægneret træ kan holde længe, omkring 20 - 30 år.

Hårdt træ

Hårdt træ er træsorter med et stort naturligt indhold af olie som fx teak, ipé og mahogni, og som derfor ikke behøver imprægnering. Med vedligeholdelse kan hårdt træ holde hele dit liv og mere til.

Vedligeholdelse af træterrassen

En træterrasse er let at vedligeholde, den skal blot have olie hvert andet år. Ukrudt skal du stort set ikke tænke på, for ukrudtsdugen under terrassen samt skyggen fra træbrædderne forhindrer det meste ukrudt i at vokse.

Byg selv din træterrasse

Du kan få træ i alle mulige længder, så med træ kan du lave en terrasse uden samlinger, hvis du ønsker det. Hvis du vil lave din terrasse selv, er træterrassen den af de tre typer, der er nemmest at gå til.

Kompositterrassen

Komposit-terrasse

Minimalt vedligehold og perfekt til nordsiden

Komposit er et materiale lavet af træ, genbrugsplast og bindingsmiddel.

Vedligeholdelse af kompositterrassen

På grund af plasten i komposit er komposit ikke modtageligt for hverken råd, svamp eller insektangreb, og brædderne kræver ikke anden vedligeholdelse end en vask med almindeligt rengøringsmiddel indimellem. Af samme grund er komposit også særligt velegnet til en nordvendt terrasse, hvor der på træ eller fliser typisk kommer flere grønne belægninger og mere mos – men ikke på komposit. En kompositterrasse kan holde lige så længe som en terrasse af trykimprægneret træ, ca. 20 - 30 år.

Byg selv din kompositterrasse

Da kompositbrædderne er støbte, kan du få dem i forskellige faste længder, men ikke nødvendigvis i din terrasses fulde længde, Din kompositterrasse skal samles med clips
og er forholdsvis let at bygge selv.

Belægningssten

Lang holdbarhed og mulighed for mønstre

Belægningssten i beton giver mulighed for at lege med mønstre og nuancer. Du kan vælge at mixe forskellige grå farver, men selv inden for samme farve vil der være naturlige nuanceforskelle på grund af forskelle i det naturlige grus i stenene.

Vedligeholdelse af stenterrassen

Når du vælger belægningssten i beton, er vedligeholdet minimalt. Kommer der belægninger på terrassen, skal du blot påføre et produkt, der fjerner grønne belægninger, hvorefter de grønne belægninger begynder at forsvinde af sig selv. Bruger du rigtigt fugesand, er det meget svært for ukrudt at sætte sig, og du skal blot huske at feje terrassen jævnligt og tilføre nyt fugesand en gang imellem. Din fliseterrasse kan holde længe, ca. 50 år.

Byg selv din stenterrasse

Belægningssten stiller større krav til din terrasses underlag end træ og komposit. Inden du lægger fliserne, skal du opbygge en stabil bund af bundsikring, stabilt grus og afretningsgrus, så du får en jævn terrasse.

Få starthjælp til din nye terrasse i Fog

I Fog er vi klar til at hjælpe dig i gang med dit terrasseprojekt og har et stort udvalg af terrassebrædder i træ og komposit samt belægningssten. Kom ind i din lokale Fog og få eksperthjælp. Find din lokale Fog her.

Del indlæg