Valg-af-pensel
21. marts 2022 Gør-det-selv Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Guide: Vælg den rigtige pensel

Står du over for et malerprojekt? Så er det en rigtig god at sikre dig, at du benytter den rigtig pensel til det rigtige formål. Læs med her, hvor vi giver en guide til den rigtige pensel for dig.

Hvilken pensel skal jeg bruge?

Det er vigtigt at vælge den rigtige pensel til lige det formål, du skal bruge den. Hvis du gerne vil have det fulde ud af dine anstrengelser og sikre dig en pæn finish, så spiller kvaliteten af din pensel en væsentlig rolle. Pensler er nemlig ikke bare pensler. Hvis de er af en dårlig kvalitet, har de det med at gå i stykker, miste hårene eller sætte spor i malingen. I alle tilfælde kan det ødelægge det færdige resultat. Så gå efter en pensel i god kvalitet – det afspejles ikke blot i resultatet, men også i en nemmere og hurtigere maleproces.

Penselvalg – form og størrelse

Valg af form og størrelse af din pensel afhænger af dit maleprojekt.

  • Facadepensel: Det ligger lidt i ordet. Skal du male en større flade såsom vægge eller loft, er det en god ide at bruge en flad facadepensel med en god volumen.
  • Vinkelpensel: Skal du male områder, som er svært tilgængelige, kan du med fordel bruge en god vinkelpensel. Den er designet til at komme ind i besværlige kroge.
  • Rundpensel og ovalpensel: Hvis du skal male vinduer eller dørkarme, kræver det en del mere præcision. Her er en rundpensel eller ovalpensel ideel at bruge. De er beregnet til skarpe kanter, samtidig med at de dækker godt og har et godt greb.
Del indlæg