18. marts 2022 Gør-det-selv Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Sådan sliber du nemt kniven til din plæneklipper og gør den god som ny

Vi kender alle sammen situationen, hvor man slår græs, og plæneklipperen hverken klipper pænt eller effektivt. Det kan løses med blot få minutters arbejde med en vinkelsliber eller en fil, og så gør du hurtigt en sløv kniv skarp igen. Her får du 4 nemme trin til at gøre din plæneklipper effektiv igen:

  1. Start med at tage tændrøret af maskinen, så du ikke gør skade på dig selv.
  2. Tag kniven af maskinen ved at skrue bolten, og evt. spændeskiven, af maskinen. Det er vigtigt, du ikke mister dem.
  3. Begyndt forsigtigt at slibe kniven op med en vinkelsliber, der er monteret med en slibeskive beregnet til jern. Her må du ikke slibe mere end højst nødvendigt. Vær især opmærksom på, om kniven kun er slebet på den ene side og på ikke at trykke for hårdt, så du varmer kniven op - det kan ødelægge hærdningen og resultere i en kniv, der kun er skarp i meget kort tid.
  4. Derefter skal du afbalancere kniven igen, så den ikke bliver sidetung og får maskinen til at ryste, når du kører med den.

Hvis du følger denne guide, får du en plæneklipper, der er en fornøjelse at slå græs med igen på grund af en skarp kniv.

 

Hos Johannes Fog kan du finde et stort udvalg af plæneklippere fra rigtig gode og populære mærker som Bosch, Gardena og Ryobi. Se det store udvalg af plæneklippere her.

Vil du kunne slappe af, mens græsset bliver klippet, så anbefaler vi en robotplæneklipper. Se vores udvalg her.

Del indlæg