8. april 2021 Gør-det-selv Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Videoguide: Sådan vandskurer du en teglstensvæg

Synes du, at din murstensvæg trænger til et andet look end det, en mursten giver? Så kan du give væggen en nyt look med en vandskuring, og det er en opgave, du godt selv kan klare. Med de rette værktøjer, materialer og blandinger kan du opnå et flot og langtidsholdbart resultat.

I dette indlæg får du al information til, når du skal vandskure din væg.

Hvad betyder det at vandskure?

Når man vandskurer trækker, man et tyndt lag puds på væggen, og når pudsen er fingertør, begynder man at pudse i cirkler med et filtsbræt. Ved denne proces fjerner man noget af pudsen igen, men ikke mere end der er et tyndt lag tilbage. Strukturen i stenen er stadig synlig og giver et flot look.

Udover at din væg får et nyt look, giver vandskuringen en vis beskyttelse mod vejr og vind, og den giver et godt grundlag for en efterfølgende behandling, f.eks. med maling.

Hvilken cement skal jeg bruge?

Hos Fog har vi alt, du skal bruge for at vandskure din væg – både cement, vådmørtel, maling og diverse redskaber. Der findes et hav af varianter inden for cement, mørtel og maling, så husk at lave din research, førend du går i gang med projektet.

Hvis du er i tvivl, kan du f.eks. bruge enten Aalborg Portlands BASIS og RAPID cement. I kolde perioder vil det være en fordel at bruge RAPID cement. Vær dog opmærksom på, at man ikke må blande cementerne på samme byggeri, da de ikke har samme farve. RAPID cement er mørkegrå og BASIS cement er lysegrå.

Vigtigt at vide, når du skal vandskure din væg

Det er vigtigt, du rengør væggen, så der ikke sidder løse partikler, der efterfølgende gør, at pudsen falder af. Ved en efterbehandling er det meget vigtigt, at man bl.a. bruger den rigtige type maling.

Se videoen her og lær, hvordan du skal vandskure en murstensvæg

Har du brug for hjælp til din KC-mørtel?

For at opnå den optimale styrke i KC-mørtlen er det vigtigt, at du bruger de rigtige blandingsforhold. Til at hjælpe dig med at udregne blandingsforholdet til netop din mørtel, kan du bruge Aalborg Portlands cementberegner.

Når du indtaster målene på din væg, viser beregneren dig det rette blandingsforhold og dit cementforbrug. På den måde ved du, hvor meget cement du skal købe, og du undgår unødigt spild.

Gå til beregneren her.

Vi står klar med vejledning

Hos Fog har vi alt det, du skal bruge for at vandskure din væg. Vi har bl.a. Aalborg Portland cement, vådmørtel, maling og de rette værktøjer til opgaven.

Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe dine gør det selv-projekter an, er du meget velkommen til at kigge forbi en af vores forretninger. Alternativt kan du kontakte vores kompetente rådgivere på tlf. 45 87 10 01 eller info@johannesfog.dk.

Er du på udkig efter andre gør det selv-tips eller måske et godt tilbud? Så kan du holde dig opdateret ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev og tjekke vores nyeste aviser og magasiner ud.

Rigtig god fornøjelse med at vandskure din væg!

Del indlæg