Sokkelpuds
26. juni 2020 Gør-det-selv Est. læsetid 4 min.
Del indlæg

Videoguide: Lær at lave sokkelpuds

Hvis sokkelpudsen (dvs. cementmørtlen) på dit hus er begyndt at smuldre og falde af, er det en god ide at få det lavet. At reparere eller lave en helt ny sokkelpuds er ikke en umulig opgave for en gør det selv-type. Alt, du skal bruge, er de rette redskaber og cementblandinger. Dernæst er det blot med at komme i gang. Læs indlægget og lær, hvordan du pudser en sokkel.

 

Hvad er en sokkelpuds?

En sokkel er det bærende fundament til en bygning. Den er en meget udsat bygningsdel, og derfor er det vigtigt at beskytte den. Det gør du med en sokkelpuds, som er en stærk cementmørtel. Tykkelsen på en sokkelpuds er ca. 10-12 mm.

Som du kan se i videoen, er det meget vigtigt, at du beskærer sokkelpudsen oppe under murstenene, så fugtspærren holdes fri.

Begynd med det rette cement

Hos Fog har vi alt, hvad du skal bruge for at lave din egen sokkelpuds – både cement, støbemix og diverse redskaber. Der findes et hav af varianter inden for mørtel, cement og beton, så husk at lave din research, førend du går i gang med projektet.

Hvis du er i tvivl, kan du f.eks. bruge Aalborg Portlands MESTER eller RAPID cement, da de begge har gode egenskaber til en sokkelpuds. Cementerne er meget robuste overfor udtørringsprocessen, hvilket mindsker risikoen for svindrevner i sokkelpudsen.

I varme perioder er det bedst at bruge MESTER cement, da dens bearbejdningstid er 30 % længere end andre cementer. Når du har en længere bearbejdningstid, får du mindre spild og en nemmere arbejdsgang. I koldere perioder anbefaler vi, at du bruger RAPID cement. De 2 cementtyper har samme farve, så du undgår farveforskel.

Har du brug for hjælp til din cementmørtel?

For at opnå den optimale styrke i cementmørtlen er det vigtigt, at du bruger de rigtige blandingsforhold. Til at hjælpe dig med at udregne blandingsforholdet til netop dit projekt kan du bruge Aalborg Portlands cementberegner.

Når du indtaster målene på din sokkel, viser beregneren dig både dit forventede cementforbrug og de rette blandingsforhold. Det betyder, at du hverken står tilbage med for meget eller for lidt cement.

Gå til beregneren her.

Vi står klar med vejledning

Hos Fog har vi alt det, du skal bruge til at pudse din sokkel. Vi har bl.a. Aalborg Portland cement, bakkesand og de rette værktøjer til opgaven.

Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe dine gør det selv-projekter an, er du meget velkommen til at kigge forbi en af vores forretninger. Alternativt kan du kontakte vores kompetente rådgivere på tlf. 45 87 10 01 eller info@johannesfog.dk.

Er du på udkig efter andre gør det selv-tips eller måske et godt tilbud? Så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev og tjekke vores nyeste aviser og magasiner ud. God fornøjelse med din sokkelpuds!

Del indlæg