19. juni 2020 Gør-det-selv Est. læsetid 4 min.
Del indlæg

VIDEOGUIDE: Sådan støber du et slidlag

Hvis du har planer om at støbe et nyt betongulv i dit hus, cykelskur eller garage, bør du anskaffe dig de rette værktøjer, materialer og blandinger. Dermed opnår du nemlig et både flot og langtidsholdbart resultat. I dette indlæg guider vi dig til at lave dit eget slidlag.

 

Hvad er et slidlag?

Et slidlag er den øverste del af dit betongulv, som lægges for at opnå en jævn og ensartet gulvoverflade. Vi anbefaler at tykkelsen på slidlaget er ca. 2-3 cm.

Hvis du efterfølgende skal lægge et trægulv, er det meget vigtigt at gulvet bliver helt jævnt. Trægulvsproducenterne har ofte krav til, hvor stor ujævnhederne må være, eksempelvis +/- 2mm.

Hvilken cement er bedst at bruge?

Hos Johannes Fog har vi alt, det du skal bruge for at støbe dit slidlag – herunder cement, støbemix og diverse redskaber. Vi anbefaler, at du sætter dig ind i de forskellige typer mørtel, cement og beton, inden du går igang med projektet.

Er du stadig i tvivl om, hvilken type cement du skal bruge? Så kan du evt. vælge Aalborg Portlands RAPID cement, der egner sig godt til at lave et slidlag. Cementen er meget robust overfor udtørringsprocessen, hvilket mindsker risikoen for svindrevner i slidlaget.

Aalborg Portland RAPID cement er en højstyrkecement i klasse 52.5. Det betyder at du sparer op til 35 % cement i forhold til andre cementtyper med lavere styrkeklasse.

Vigtigt at vide, når du støber et slidlag

For at opnå vedhæftning mellem betonlaget og slidlag foretages en svumning (se video). Svumningen skal dække hele overfladen og må ikke udføres på større arealer ad gangen, end at svummemørtlen ikke når at tørre op, inden slidlaget udlægges.

Det er vigtigt, at du bruger de rigtige blandingsforhold, så du kan opnå den optimale styrke i betonen. For at udregne blandingsforholdet til netop dit slidlag kan du bruge Aalborg Portlands cementberegner.

Når du indtaster målene på dit slidlag, viser beregneren dig det rette blandingsforhold og dit cementforbrug. På den måde ved du, hvor meget cement du skal købe for at have nok, men på samme tid undgå at stå tilbage med alt for meget cement.

Gå til beregneren her.

Har du brug for hjælp til din slidlagsblanding?

Hos Johannes Fog står vi klar med hjælp og vejledning til dig, der er i tvivl om, hvordan du skal gribe dine gør-det-selv-projekter an. Kontakt vores kompetente rådgivere på tlf. 45 87 10 01 eller info@johannesfog.dk. Du kan selvfølgelig også besøge en af vores fysiske butikker.

Mangler du andre gør det selv-tips, kan du følge vores nyhedsbrev. Vil du have endnu flere gode tilbud? Så tjek vores nyeste tilbudsavis ud. Vi glæder os til at hjælpe dig med dit slidlag!

Del indlæg