13. december 2018 Gør-det-selv Værktøj & materialer Est. læsetid 3 min.
Del indlæg

Forskel på gipsplader

Når du skal i gang med at udvælge materiale til dine vægge, så er det vigtigt, at du er godt informeret omkring hvilke muligheder, der er. Som udgangspunkt skal en væg ikke være noget, man ser, det skal derimod være noget, der bare er der, og som fungerer som en usynlig ramme om livet. Der findes mange varianter af gipsplader, og det er derfor, at en gipsplade ikke bare er en gipsplade. Den type gipsplader, du vælger, skal være modstandsdygtig overfor det meste og samtidig være let og pæn at se på. Generelt har gipsplader de primære fordele, at det er miljøvenligt materiale, og de er med til at sørge for et godt indeklima. Derudover er gipsplader godt i forhold til brand, da de ikke brænder særlig godt. Der er forskellige slags at vælge imellem, og i det efterfølgende vil vi forsøge at gøre dig lidt klogere.

Fibergips er en miljøvenlig løsning

Hvis du er på udkig efter en simpel løsning med mange fordele, så skal du gå efter fibergips. Udover at være god mod miljøet, så er fibergips både stærk og slagfast samt har en god brandbeskyttelse. Fermacell fibergips består af 80% gips og 20% papirfibre, hvorved du får en væg, der er let, men der bliver absolut ikke gået på kompromis med styrken. Faktisk får du 20 års brudgaranti, når du køber fibergipsplader fra Fermacell, fordi de er sikre på, at deres plader kan holde til de daglige knubs i alt lige fra kontor til børneværelse. Normalt monterer man to lag gips, men med fibergips kan du nøjes med et lag, og derved sparer du en hel del. Man kunne spørge sig selv om, hvorvidt det så går udover lydniveauet, men heldigvis så har fibergips en god evne til at lydisolere. Der er altså ingen grænser for, hvor fibergips kan anvendes, og du kan sagtens vælge det fremfor andet gips, hvis du gerne vil opnå nogle af disse fordele.

Fermacell vs. glasfiberarmeret gips

Hvis man går ind og sammenligner med glasfiberarmeret gips, så har Fermacell en hel række fordele. Det er en fantastisk et-lagsløsning, som man kan komme rigtig langt med i byggeprocessen. Vi har samlet nogle af fordelene, så det kan hjælpe dig med at træffe den rette beslutning, i hvert fald hvad angår fibergips vs. glasfiberarmeret gips. Vi har listet nogle af fordelene her:

  • Fermacell giver bedre sundhed, da det ikke indeholder glasfiber
  • Det er nemmere at spartle
  • Det giver en bedre lyd
  • Det har en større styrke, faktisk er Fermacell op til 75% stærkere end glasfiberarmeret gips
  • Det giver et bedre indeklima, da der ikke er anvendt lim, der er ingen papiroverflade, hvilket betyder, der mindre risiko for skimmel, og derudover har det en langt bedre miljøprofil
  • Det er nemmere at bearbejde
  • Det er hurtigere at montere, da du kan nøjes med et lag, og derudover skal der bruges 25% mindre stål
  • Det giver en bedre økonomi, da Fermacell har en dokumenteret lang levetid
  • Sidst men ikke mindst, så er Fermacell yderst miljøvenligt

Find et bredt udvalg af Fermacell online hos Johannes Fog

Hos Johannes Fog finder du et stort udvalg af fibergips fra Fermacell. Når du klikker dig igennem vores udvalg, så er du altid velkommen til at kontakte vores kompetente team på 45 87 10 01 eller på info@johannesfog.dk. Ønsker du at holde dig opdateret, så kan du altid følge med i vores nyhedsbrev og finde alle de gode tilbud i vores tilbudsavis.

Del indlæg