12. november 2018 Gør-det-selv Værktøj & materialer Est. læsetid 6 min.
Del indlæg

Fundering der er nemt at håndtere, effektivt og tidsbesparende

Fordelene ved de rette funderingselementer er mange! Det er især moderne byggerier, der sukker efter nemmere håndtering, lavere materialeforbrug samt kortere byggetid. Ofte vil man gerne forsøge sig med et alternativ til den traditionelle fundering, og det skal alt sammen gerne være nemt og enkelt.

Der er ingen tvivl om, at fundamentet er det vigtigste, når du skal bygge et hus, uanset hvilket slags byggeri der er tale om. Det er det nederste, bærende element af din bygningskonstruktion, og derfor vil du også gerne vælge det rette. Mulighederne er mange, og du vil gerne vælge den slags fundering, der fører til det bedste resultat på en nem og effektiv måde. Fundering er med til at sikre, at der ikke opstår skader på huset som følge af bevægelser i jordbunden. Der skelnes mellem direkte og indirekte fundering, og forskellen er, at man ved direkte fundering lader fundamentet hvile direkte på terrænet, hvorimod man ved indirekte fundering lader fundamentet bære af funderingspæle.

Sundolitt funderingselementer

Du kan vælge at anvende funderingselementer fra Sundolitt. I al sin enkelthed gør Sundolitt fundering, at der forekommer mindre gravearbejde, ingen fundamenter under skillevægge, og samtidig bliver der skåret flere dage af byggeprocessen. Når du anvender elementer fra Sundolitt, så er du garanteret effektiv og tidsbesparende fundering samt mange andre fordele:

  • Reducering af udgravning og støbning
  • Reducering af antallet af arbejdsprocesser
  • Reducering af mandetimer
  • Reducering af tunge løft

Sundolitt fundering kan anvendes, uanset om der er tale om et muret byggeri eller et træhus. Derudover kan du bruge det til byggerier op til 2 plan. Sortimentet indeholder færdigstøbte F-elementer, hjørneelementer og specialudviklede elementsøm til det almindelige byggeri og L- og U-elementer til lavenergibyggeri.

10 trin: Udlægning af fundering

Hvis du planlægger montagen fra første spadestik, så kan hele konstruktionen faktisk udføres i ”en arbejdsgang”, og du undgår dermed en masse ventetid.

Trin 1:

Terrænet afrømmes til bærefast niveau. Afrømning følger udlægningsplanen for det færdige funderingssystem. Byggeriet afsættes, og sandpude udlægges, vibreres til gældende standard for vibrationsindstampning og afrettes. Underlaget afrettes svarende til +/- 5 mm over 3 m retskede.

Trin 2:

Installationer for kloak, vand, varme og lignende samt eventuelt dræn nedgraves. Vær opmærksom på udgravningsniveauer i forhold til fremtidigt fundament. Underkant – jf. drænnorm og funderingsnorm.

Trin 3:

F-elementer monteres eventuelt med støtte i forkant (100x100). F-elementer samles med elementsøm. Bagside af F-elementets forkant smøres med egnet slipmiddel (formolie, voks el.lign.)

Trin 4:

Monteres efter afsætning og udlægningsplan. Samlinger i isoleringslag skal føjes tæt sammen. Isoleringslag udlægges på kryds og i forbandt.

Trin 5:

Færdigstøbte hjørneenheder (90°), såvel udvendige som indvendige hjørner, samles med elementsøm som ved standardelementer. Hjørner med andre vinkler end 90° kan tilskæres fra fabrik. Elementer samles med elementsøm.

Trin 6:

Elementer samles med elementsøm – 3 stk. pr. samling. Søm sikrer, at elementer holdes sammen og ikke forskydes indbyrdes.

Trin 7:

Armering efter behov monteres. Der skal være armering både i underside og overside. Forkantbjælke og bagkantbjælke/dæk forbindes med rustfri stålbindere pr. 625 mm, ø6,0. Bindere skæres ned i elementtop.

Trin 8:

Eventuelle varmeslanger monteres på netarmering i dæk. Beton udstøbes. Udstøbning startes ved, at forkant i alle elementer udfyldes. Udfyldningen sikrer stabilitet i forkanten for den efterfølgende udstøbning for bagkantbjælke og dæk. Husk! Udstøbning direkte på samlinger mellem dækplader og elementer indbyrdes skal undgås.

Trin 9:

Forkant afskæres efter betonens afbinding. Afskæring foretages nemmest med elektrisk bajonetsav. Frilagt beton filtses eller pudses til ønsket overflade.

Trin 10:

Den afskårne forkant lægges ned og ud fra fundament. Husk sikring mod skadedyr – Miljøstyrelsens vejledning. Husk tillægsisolering ved brug af systemet til uopvarmede fritidshuse.

Køb Sundolitt fundering online hos Fog

Hos Fog finder du et stort udvalg af fundering i professionel kvalitet. Når du klikker dig igennem vores udvalg, så er du altid velkommen til at kontakte vores kompetente team på 45 87 10 01 eller på info@johannesfog.dk. Ønsker du at holde dig opdateret, så kan du altid følge med i vores nyhedsbrev og finde alle de gode nyheder, tilbud og tips i vores aviser og magasiner.

Del indlæg