5. november 2018 Gør-det-selv Værktøj & materialer Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Multipor indvendig isolering

Vil du stoppe skimmel én gang for alle?

Ulemperne er både mange og alvorlige, hvis du ender ud i dårlige isoleringsløsninger. Du risikerer blandt andet varmetab, kondens, huller og utætheder. Hvis isoleringen ikke er udført korrekt, så vil der hurtigt blive dannet grobund for skadelig skimmelvækst, og det kan føre til alvorlige konsekvenser. Det kan blandt andet ende ud i, at du er nødsaget til at reetablere facade, fundament og kældervægge, lige såvel som det kan lede til ødelagte gulve, installationer og indbo.

Derudover kommer de helbredsmæssige gener, som blandt andet irritation, allergi og overfølsomhed. Sundhedsstyrelsen mener, at vedvarende fugt og skimmelsvampevækst i bygningen kan give helbredsmæssige problemer og derfor bør det forebygges. Dette kan gøres ved at opretholde en god hygiejne i bygningen og sikre et godt indeklima.

Ytong Multipor er et effektivt våben mod fugt

Ytong Multipor er et isoleringssystem, der tager effektivt hånd om årsagen til problemet, så du fra starten sikre at bekæmpe selve årsagen til skimmel. Det er et system, der er udviklet til indvendig efterisolering af ydervægge. Produktet er fremstillet af enkle og bæredygtige råvarer i en proces, der giver unikke isoleringsegenskaber. Det diffusionsåbne Ytong Multipor er dit enkle og effektive middel mod skimmel i ethvert byggeri. Derudover er det markedets bedste massive løsning i forhold til robusthed samt energioptimering.

Du opnår dermed:

 • Bedre boligglæde
 • At blive fri for skimmel én gang for alle
 • Dansk Indeklima Mærkning
 • Markedets tyndeste konstruktion med bedste U-værdi

En nem og enkel arbejdsproces

Ytong Multipor er lavet af 100 procent uorganiske og mineralske materialer nemlig kalk, sand og vand. De højisolerende og kapillaraktive plader fuldklæbes direkte på den bæredygtige væg, og du har ikke behov for dampspærre. Det gør, at du opnår en 100 procent naturlig regulering af luftfugtigheden uden mulighed for, at fugt med tiden ophober sig og danner grobund for skimmel. Det er vigtigt, at isoleringspladerne opsættes på et bæredygtigt underlag, hvilket vil sige at eventuelt tapet fjernes og løs puds bankes af væggen til oprindeligt murværk, før pladerne kan opsættes.

Ytong Multipor modvirker effektivt skimmel ved kontinuerligt at optage og afgive fugt i takt med, at behovet opstår. Resultatet taler for sig selv, da du opnår et 100 procent sundt og behageligt indeklima, der naturligt tilpasser sig alle døgnets 24 timer, og det gælder hele året rundt. Materialet har samtidig en lav vægt og er særdeles fleksibelt at bearbejde og tilpasse til bygningen. Det giver dig mulighed for at udarbejde ekstremt fleksible løsninger hurtigt og effektivt.

Det mest komplette program af produkter til indvendig efterisolering

Ytong Multipor omfatter det mest komplette program på markedet i forhold til indvendig efterisolering. Med systemet følger let mørtel, kalk finpuds og vedligeholdelsesvejledning samt vejledning til befæstigelse. Derudover tåler produktet fugtpåvirkning. Dog skal konstant vandgennemtrængning i murværket afhjælpes, men ved eventuelt opfugtning efter en vandskade eller lignende, så kan isoleringspladen udtørres på ny.

Produkterne er fremstillet efter Xella’s principper for bæredygtig produktion. Det er deklareret som et miljøvenligt produkt og desuden certificeret efter ISO 14025. Multipor er tildelt Natureplus-kvalitetsmærket som et bæredygtigt produkt, og derudover er produktet også Cradle-to-Cradle certificeret.

Fordelene ved Ytong Multipor er mange

Med Ytong Multipor får du et produkt, der:

 • Er modstandsdygtig overfor svamp og råd
 • Er brandsikkert i højeste klasse A1
 • Er fugtregulerende
 • Er mærket med Dansk Indeklimamærkning
 • Er anvendt i over 300.000 byggeprojekter verden over
 • Giver et godt indeklima
 • Giver god varmeisolering

Køb Ytong Multipor efterisolering online hos Johannes Fog

Hos Johannes Fog finder du et stort udvalg af efterisolering i professionel kvalitet. Når du klikker dig igennem vores udvalg, så er du altid velkommen til at kontakte vores kompetente team på 45 87 10 01 eller på info@johannesfog.dk. Ønsker du at holde dig opdateret, så kan du altid følge med i vores nyhedsbrev og finde alle de gode tilbud i vores tilbudsavis.

Del indlæg