29. oktober 2018 Gør-det-selv Værktøj & materialer Est. læsetid 6 min.
Del indlæg

Efterisolering indvendigt

Spar penge ved at efterisolere indvendigt

Fordelene ved efterisolering er mange! Hvis du bor i en ældre bolig, så har du måske også mærket konsekvensen af, at dit hjem er dårligt isoleret? Du mærker kulden sive ind gennem væggene, og det betyder også, at du skal skrue ekstra op for varmen for at være i dit hjem henover vinteren.

Efterisolering af vægge er en rigtig god investering, som hurtigt er tjent hjem. For selvom projektet koster penge, så vil alle fordelene overgå de udgifter, der er i forbindelse med projektet. De største fordele ved efterisolering er, at det er energibesparende og sikrer dig et behageligt og sundt indeklima. Du vil opleve forøget velvære og komfort, samtidig med at du reducerer dine varmeudgifter betydeligt. Andre fordele er:

  • At der udledes mindre CO2.
  • At du undgår problemer med svamp eller råd.
  • At du skaber merværdi til din bolig og gør den nemmere at sælge.

Efterisolering med Jackon Varmevæg

Du kan vælge at efterisolere med Jackon varmevæg. Produktet består af en isoleringsplade med 13 mm gipsplade pålimet på den ene side og spartelkanter på gispladerne. Når du anvender Jackon Varmevæg, så er du garanteret en hurtig og nem montering samt mange andre fordele:

  • Energibesparende
  • Lang holdbarhed
  • Høj trykfasthed
  • Fugtafvisende
  • God isolationsevne (λd = 0,027 W/mK)

5 trin: korrekt montering af varmevæg

Trin 1:

Start med at sikre, at væggen er jævn, og fjern derfor både lister, el-udtag og vægbeklædning. Du skal påbegynde monteringen i et hjørne. Hvor en skrue skrues gennem gipsen 200 mm fra hjørnet.

Trin 2:

Der skal fjernes gips på den ene langside. Dernæst skrues en varmevægsstolpe 500 mm fra hjørnet. Hvorefter kanten af varmevæggen skubbes ind i hjørnet. Der skrues en stolpe på den tilstødende væg mod varmevæggen. Denne proces fortsættes ved montering af næste varmeplade.

Trin 3:

Fod- og skyggelister skrues punktvis fast til varmevægsstolpen. Skyggelister, som skæres på gering i indvendige hjørner, kræver som regel ingen yderligere fastgørelse i hjørnet

Trin 4:

Skær stolper i 550 mm tværstykker. Gør plads til stykkerne ved at skære 25 mm isolering ud i varmevæggen. Montér alle lodrette stolper fra gulv til loft. Mål ud og montér derefter vandrette stolper mellem de lodrette, der hvor samlingerne skal være. Montér væg og stolper, således at sammenføjninger er forskudt (i forbandt).

Trin 5:

Efter montering tætnes med acrylfugemasse mellem elementet og de tilstødende flader.

Køb Jackon varmevæg online hos Fog

Hos Fog finder du et stort udvalg af isolering i professionel kvalitet. Når du klikker dig igennem vores udvalg, så er du altid velkommen til at kontakte vores kompetente team på 45 87 10 01, på chatten eller på info@johannesfog.dk. Ønsker du at holde dig opdateret, så kan du altid følge med i vores nyhedsbrev og finde alle de gode tilbud, nyheder og tips i vores tilbudsavis.

Del indlæg