13. september 2018 Belysning Bolig & Design Gør-det-selv Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Opsætning af lamper: Sådan gør du

Hvordan sætter man en lampe op? Det hjælper Fog dig med i dette blogindlæg.

Det kan være farligt at håndtere el i hjemmet, og der er mange opgaver, som du skal overlade til professionelle elektrikere. Men at montere en loftslampe er en af de opgaver, som du faktisk godt kan håndtere selv – så længe du selvfølgelig husker at slukke for strømmen. Hos Fog står vi klar til at hjælpe dig godt i gang med at få lyst dit hjem op.

Hvordan sætter man en lampe op?

Vi forklarer dig skridt for skridt, hvad du skal gøre. Læs med her. Og husk, vi står altid klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål.

  1. Få overblik over materialer og værktøjer

Når du skal montere en lampe, skal du naturligvis bruge selve lampen. Dertil kommer:

  • En afisoleringstang
  • En skruetrækker
  • Skruer
  • En hammer
  • Kabelclips

Husk at slukke for strømmen, inden du begynder arbejdet!

  1. Ledningen

Det første, du skal gøre, er at måle ledningen, så du kan skære den til, så den har den længde, du ønsker. Herefter skal du afisolere enderne med en afisoleringstang, så du kan se de enkelte ledninger. Du skal skrue de enkelte ledninger fast i lampens skrueterminal. I terminalen finder du farvede ledninger, som du skal matche med farverne i den ledning, du har afisoleret.

  1. Bøjlebeslaget

Når du sætter en loftlampe op, skal du montere den på et bøjlebeslag. Dette beslag skal du fastgøre på loftet der, hvor lampen skal sidde. Før du fastgør bøjlebeslaget til loftet, skal du sikre dig, hvordan lampen skal vende, og hvordan bøjlebeslaget skal vende. Når du har skruet bøjlebeslaget fast i loftet, skal du slutte ledningen til lampeudtaget.

Husk at slukke for strømmen til lampeudtaget, inden du giver dig i kast med næste skridt.

  1. Lampeudtaget

Først skal du tage dækslet af lampeudtaget. I lampeudtaget finder du fire poler. Den blå ledning skal i den indgang, der hedder N, som står for neutral, eller 0. Den anden ledning – den brune – skal over i den indgang, der hedder M1.

Husk, at du skal sætte dækslet på ledningen, før du sætter ledningerne fast i indgangene. Det er surt at glemme, for så skal du starte forfra med at sætte ledningerne op i lampeudtaget.

Når du har strammet ledningerne fast i terminalen, kan du prøve at slutte strømmen til og se, om det virker. Hvis ikke det virker, skal du flytte den brune ledning over i M2.

Køb alt til opsætning af lamper online hos johannesfog.dk

Hos Fog er du altid garanteret den bedste service og den bedste pris. Når det kommer til lamper til indendørs og udendørs belysning, har vi et stort udvalg i lamper til hjemmet, bl.a. bordlamper, gulvlamper, væglamper, loftlamper og plafonder. Herudover har vi specialiseret os i arbejdslamper, udendørs belysning, julebelysning og mange andre former for lyskilder.

Vi fører naturligvis eksklusive designerlamper fra alle de kendte mærker, såsom Le Klint, Louis Poulsen, Lightpoint og mange, mange flere.

Tag et kig i vores aviser og magasiner eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og kom godt fra start, når du skal montere lamper i hjemmet.

Del indlæg