4. juni 2018 Have & fritid Est. læsetid 9 min.
Del indlæg

Sommer, sol og parasolfod: Hvilken vægt kan de bære?

Dansk sommer er ikke just kendt for bagende sol. Men det sker i ny og næ, at den titter frem – og det betyder ofte, at vi bliver solskoldede. Derfor kan det være en god idé at følge de tre solråd:

  1. Skygge
  2. Solhat
  3. Solcreme

En god måde at søge skygge på er med en parasol. Når solen brager derudaf, kan det være dejligt at lægge sig eller sætte sig under parasollen. Her har du mulighed for at køle af – og måske nyde et måltid mad med familie eller venner?

Men for at parasollen står godt og solidt, skal du have en god og stærk parasolfod.

I dette blogindlæg guider vi dig til at finde den rigtig parasolfod med den rigtige vægt.

Hos Fog kan vi godt lide udendørslivet i haven. Vores produktsortiment er bygget op således, at det gør livet i haven og boligen så nemt som muligt. Og så du får så mange gode hyggestunder i haven som muligt.

Tips til vedligeholdelse af parasol

Du skal aldrig slå din parasol op i blæsevejr. Selv de bedste parasoller risikerer at vælte og knække. Du skal heller ikke slå parasollen sammen, hvis den er blevet våd, da stoffet kan rådne. Bruger du ikke et cover, skal du huske at slå parasollen op efter regnvejr, så den kan tørre. Sæt ikke cover på parasollen, mens den er våd eller fugtig.

Parasolfod: Vægt er vigtigt

Når det kommer til parasolfødder, har du forskellige muligheder. Nogle af modellerne er:

  • Granit
  • Plast
  • Beton

Som udgangspunkt anbefaler vi, at parasoller med en diameter på Ø 240-270 cm har en fod på minimum 30-40 kg for at sikre den mest optimale stabilitet. Til alle større parasoller, eksempelvis med en diameter på Ø 3 m eller 3×3 m, anbefaler vi en fod på minimum 50 kg for at stå stabilt.

Vi gennemgår nu de forskellige modeller for parasolfødder herunder.

Granit

Granit er en af klassikerne inden for parasolfødder og er en ”stensikker” garanti for stabilitet. Du kan få parasolfødder i granit i forskellige størrelser.

Parasolfødder i granit

 

Hvis du vælger en tung parasolfod i granit, kan det være en idé at overveje at anskaffe en vogn til din parasolfod. Det gør det nemmere for dig at flytte parasolfoden rundt, uden at det er hårdt for ryggen. Det er praktisk at kunne flytte på en parasol, fordi solen flytter sig gennem en hel dag. Dog skal du være opmærksom på, at vognen er mest velegnet til jævne overflader og derfor ikke kan anbefales til træterrasser.

Plast

Parasolfødder i plast skal du fylde med vand eller sand for at give ballast og stabilitet. Det er nemt at transportere foden, når den er tom for sand eller vand. Det gør den ideel til for eksempel camping eller rejser. De har typisk en kapacitet på omkring 15 l vand.

Parasolfødder i plast

 

Beton

Med en parasolfod i beton er du på den sikre side i forhold til stabilitet og kan derfor være helt tryg ved at nyde skyggen under parasollen. De fås i mange forskellige størrelser.

 

Parasolfødder i beton

 

Beskyttelse til din parasol og andre havemøbler – overtræk og covers

Det er vigtigt at beskytte parasollen mod det hårde vejr, især om vinteren, for at forlænge dens levetid. De fleste parasoller bliver solgt med et overtræk eller cover, som du kan beskytte parasollen med hen over efteråret og vinteren.

Du kan dog også købe solide og robuste covers eller overtræk til din parasol separat, for eksempel et sort cover i kraftig polyester. Se udvalget af covers til havemøbler hos Fog her.

Køb alt inden for parasoller og parasolfødder online hos Fog

Hos Fog finder du et bredt udvalg af de klassiske parasoller, men også de smarte hængeparasoller i vores sortiment – med og uden parasolfødder.

Hvordan kommer du videre herfra?

Hvis du leder efter inspiration og tips om parasoller og parasolfødder, står vi klar til at hjælpe dig.

Vi ønsker alle en god sommer – og sender en venlig reminder om at følge de tre solråd og søge skygge under parasollen.

Del indlæg