10. april 2018 Have & fritid Est. læsetid 8 min.
Del indlæg

Guide: Hvordan maler man havemøbler?

Over tid kan dine havemøbler miste farve. De bliver udsat for vind og vejr – blæst, kulde, regn, sol og varme – og det sætter alt sammen sit præg, selvom de stadig er fuldt funktionelle.

Vi hjælper dig med maling af havemøblerne, så de de slidte havemøbler kan få nyt liv og igen ser lige så nydelige ud, som de gjorde, da du købte dem.

Og det bedste af det hele er, at det ikke er særlig svært, og at du for relativt få penge kan skabe en markant forbedring.

Maling af havemøbler

Det er ikke raketvidenskab at male træværk og havemøbler. Der er nogle få og generelle regler, der gør sig gældende, når du maler træ. Vi har listet fem af disse regler her:

1. Vælg en passende pensel

For at gøre arbejdet lettere for dig, er det en god ide at vælge en pensel, der er så bred som muligt. Find en pensel, der cirka har samme bredde som de brædder i møblerne, du maler.

2. Mal ”vådt i vådt”

En rigtig god huskeregel, når du maler, er at male ”vådt i vådt”. Det betyder, at du skal male der, hvor du er i gang med at male – og ikke male ind over et område, hvor du har malet, og hvor malingen er blevet tør. At male vådt i vådt er en af de bedste måder at sikre, at du får et jævnt og ensartet resultat uden markante overgange, når malingen tørrer op.

3. Fordel malingen ligeligt

Det er vigtigt, at du forsøger at fordele malingen fint og ensartet. Det kan du gøre ved at trække penslen fint, lige og i ensartede bevægelser gennem hele processen.

4. Mal ”i samme retning” som brædderne

En anden vigtig tommelfingerregel, som du skal huske på, når du maler, er at male ”i samme retning” som brædderne. Hvis brædderne løber lodret, så skal du male lodret – og hvis de ligger vandret, så skal du male vandret. Det er både mest effektivt og giver det flotteste resultat.

5. Tænk rytmisk og systematisk i felter

Det kan være en god idé at inddele dit havemøbel i forskellige sektioner eller felter. Og så skal du blot tænke, at du skal male ét felt ad gangen. Det giver en god struktur, der gør det nemmere at overskue. Derudover gør det det nemmere at komme ind i en god rytme. Både rytme og systematik er med til at give et ensartet og flot resultat til sidst.

Hvilken maling til havemøbler skal du bruge?

Før du maler, skal du huske at gøre træet rent. Hvis du rengør havemøblerne inden, sikrer du, at den behandling og maling, du giver dem, holder længere. Se evt. vores gode tips til rengøring og vedligeholdelse af havemøbler her.

Hvis du vil have facaden til at holde længst muligt, så er det en god idé at begynde med at male med en grundmaling. Grundmaling beskytter særligt mod svamp og fugt, og den medvirker til at sikre, at den behandling, du giver efterfølgende, holder længere.

Køb alt i maling til havemøbler online hos Fog

Hos Fog finder du et stort udvalg af maling til forskellige formål, bl.a. træ- og metalmaling. Du finder ligeledes træpleje og træbeskyttelse, blandt andet fra førende mærker som Gori.

Leder du efter tips og inspiration om maling af havemøbler? Så har vi forskellige muligheder for at hjælpe dig.

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!

Del indlæg