26. marts 2018 Gør-det-selv Est. læsetid 7 min.
Del indlæg

Værd at vide, inden du laver en træterrasse

Der er mange fejl, man kan lave, når man skal lave en træterrasse. Vi har samlet et par af de største fejl her. Læs denne guide og undgå de største faldgruber, så du er sikret en terrasse, der er lagt helt perfekt.

Stabilisér underlaget under træterrassen

Det er meget vigtigt, at du sørger for at stabilisere underlaget under din træterrasse. Dette er nemlig en typisk fejl hos mange gør det selv-folk, når de skal lave deres egen terrasse. De tænker nemlig ikke over, at terrassen skal være lige så stabil som det underlag, den står på.

Et ujævnt underlag kan give huller

Der kan opstå flere problemer, hvis dit underlag under træterrassen er ujævnt, og de er ikke helt uvæsentlige:

  • Hvis underlaget er ujævnt, kan træterrassen begynde at ’gynge’.
  • Ligger brædderne ujævnt, kan havemøbler komme til at vippe, hvilket kan være rigtig irriterende i længden.
  • Når du har bygget din træterrasse, kan der opstå store huller omkring de skruer, du har skruet i brædderne, fordi de bevæger sig, mens skruen sidder godt fast i den underliggende strø eller bjælke. Har du brugt søm, kan de løsne sig og stikke op fra brædderne, hvilket er endnu værre.
    • Som følge af disse huller omkring skruer og søm kan der nemmere trænge vand ind i brædderne, og det kan forkorte holdbarheden af træterrassen betydeligt.

Generelt er det vigtigt, at du sørger for, at underlaget er stabilt. Det kan du eksempelvis gøre ved at stampe det. Hvis dine brædder på træterrassen løsner sig, har fugten nemmere ved at trænge ind i træet. På samme tid skal en ustabil træterrasse vedligeholdes meget oftere, og så nedbrydes den hurtigere. Så husk at lave underlaget rigtigt første gang!

Er du i tvivl om, hvordan du gør det på den bedste måde, er du velkommen til at kontakte Fog og få gode råd.

Lav et fald VÆK fra dit hus

En stor fejl, som mange begår, når de laver underlaget til træterrassen, er, at de glemmer at lave et fald væk fra huset.

Hvis du ikke laver dette fald, eller hvis faldet i værste fald vender ind mod huset, risikerer du, at regnvand samler sig og gør din sokkel og dine kælderydervægge fugtige. Det kan med tiden føre til flere skader, som vi er sikre på, at du helst vil undgå! Derfor er der en vigtig ting, du skal huske, når du laver underlag og lægger brædderne:

  • Uanset hvad skal der være et fald, der vender væk fra boligen på ca. 2 cm. pr. løbende meter.

Fejl kan altid rettes

Du behøver ikke bekymre dig, hvis du er stødt på en eller flere af de ovenstående fejl. Det er nemlig rigtig svært at lave fejl, der koster dig mange penge, som hvis du eksempelvis laver et badeværelse, hvor der sker en vandskade.

Du kan altid fylde hullet op igen, hvis du graver for dybt, og ligeledes kan du tage brædderne op og lægge dem igen, hvis du lagde dem skævt i første omgang. Så det er bare at gå i gang med dit træterrasseprojekt! Er du ikke helt sikker på, at denne opgave er lige noget for dig, kan du altid bede Fog om at hjælpe dig i mål med dit projekt.

Del indlæg