26. marts 2018 Gør-det-selv Est. læsetid 6 min.
Del indlæg

Hvordan skal terrassebrædder vende?

Står du og skal bygge din egen terrasse? Så skal du uden tvivl læse med lige her, når Johannes Fog giver dig den bedste guide til, hvordan du skal vende dine terrassebrædder helt korrekt.

Har du ikke fundet ud af hvilke, du skal bruge, kan du se et udvalg af ubehandlede terrassebrædder hos Johannes Fog lige her.

Vend den rigtige side opad

Hvis du skal bygge en terrasse af træ, er det rigtig vigtigt, at du vender terrassebrædderne rigtigt. Det er nemlig ikke helt irrelevant eftersom, at de har det med at give sig med årenes løb på grund af skiftende årstider og temperaturer. Derfor er der en enkelt ting, du skal være opmærksom på:

  • Hvilken vej vender marvsiden på dine terrassebrædder?

Marvsiden – også kaldet ”retsiden”

Marvsiden er den side, som mange ville kalde retsiden. For at få det bedste resultat og for at undgå, at dine terrassebrædder danner ”tagrender”, skal du vende dem med marvsiden opad, da det giver en meget pænere overflade. Her får du en forklaring på, hvorfor:

Forestil dig et bræt set fra enden med en enkelt årring, som går fra nederste venstre hjørne i en bue op til overkanten og videre over til det nederst højre hjørne og forestil dig, at træet i stedet er skumgummi. Hvis du spænder denne årring en smule, som man for eksempel kunne gøre med en snor, vil træet trække sig sammen langs årringen. Det vil få hjørnerne til at vippe opad, og vupti! Så har du tagrender. Det ville være rigtig træls, ikke sandt?

To gode årsager til at vælge retsiden

Det ville det uden tvivl! Så selvfølgelig vil du have dine terrassebrædder til at ”skyde ryg” i stedet for. Er du ikke helt med på, hvad fordelen er ved at gøre det, giver vi hos Johannes Fog dig her to enkle årsager til, at du bør vende marvsiden nedad:

  1. Du får en bedre holdbarhed i og med, at marven er selve kernen i træet. Den har generelt en bedre holdbarhed en den anden side, som kaldes barksiden.
  2. Du får en tæt beklædning, fordi terrassebrædderne vil krumme en smule, da årringene vil forsøge at rette sig ud. Når denne krumning sker, vil indersiden af terrassebrædderne blive presset indad, og på den måde forbliver de tætte på underlaget. Dermed er du sikker på, at beklædningen altid er tæt.

Denne krumning, som terrassebrædderne vil lave efter noget tid, vil du knap nok se, når først terrassen tages i brug, så den skal du bestemt ikke bekymre dig om. Du skal blot nyde, at du har lavet dig selv en terrasse af terrassebrædder, som kan modstå det meste vind og vejr og bevare dens fine udtryk i mange år i træk.

Det eneste du sikkert mangler nu, er at få leveret dine terrassebrædder, så du kan komme i gang med dit byggeprojekt. Hos Johannes Fog kan du få leveret hvor, hvornår og hvordan det skal være, fra dag til dag. Læs mere om vores levering her.

Del indlæg