26. marts 2018 Gør-det-selv Est. læsetid 8 min.
Del indlæg

Hvordan lægger man terrassebrædder?

Det er ikke sådan lige at arbejde med terrassebrædder, for hvordan lægger man terrassebrædder korrekt? Der er nemlig flere ting, du skal have in mente, når du lægger terrassebrædder. Derfor har Fog samlet en guide til dig, der ønsker at gå i gang med dit eget gør det selv-projekt.

For det første skal du indstille dig på ,at de terrassebrædder, du anskaffer dig, aldrig er helt lige. Derfor kommer du indimellem til at tvinge dem på plads. Det er heller ikke sikkert, at de er lige lange, og her vil det være en fordel at lægge dem med forskudte samlinger. Men alt dette skal vi nok komme ind på, så du kan lave en super flot terrasse.

Ved du, hvordan terrassebrædderne skal vende? Ellers vil vi hos Fog anbefale dig at læse artiklen ”Hvordan skal terrassebrædder vende?” først.

Inden du går i gang med din terrasse, skal du dog have valgt, hvilken slags brædder du foretrækker. Nogle af tidens populære valg er blandt andet terrassebrædder i lærk, som er kendt for den gode holdbarhed, og trykimprægnerede terrassebrædder eksempelvis i fyr. Gå på opdagelse i de forskellige typer af træterrassebrædder og lad dig inspirere. Derefter skal du som det næste have fundet værktøj og skruer til terrassebrædderne frem.

Sørg for at terrassebrædderne ligger lige

Der er to smarte tilgange, du kan vælge, når du skal lægge dine terrassebrædder snorlige. Du kan vælge at bruge kridtsnor til optegning af lange streger, og du kan vælge at lægge brædderne med luft imellem.

Kridtsnor

En god og effektiv måde at lave et punkt på konstruktionen af strøer, så du kan lægge terrassebrædderne lige, er, at du benytter dig af kridtsnor. Når du har bygget konstruktionen, kan du med fordel tegne lange streger, så du hele tiden har noget at måle ud fra. Du kan se det store udvalg af både kridtsnor og blyanter hos Fog lige her.

Afstand mellem terrassebrædder

Når du har tegnet stregerne, er det en fordel at lægge de første terrassebrædder med lige stor afstand imellem. Her skal afstanden passe med eksempelvis fire brædder, hvor der er luft imellem. Afstanden mellem terrassebrædderne, er nemlig ikke uden betydning. Hvis du går lidt på afstand og tjekker, om de ser lige ud, vil du finde ud af, at det giver et meget mere præcist billede af, om de ligger lige.

Sørg for at der er ensartet luft mellem brædderne

Nu tænker du sikkert, at du blot kan begynde med at skrue alle terrassebrædderne i, for nu ligger de snorlige på din terrasse – men så nemt er det ikke helt. Inden du skal til at skrue dine terrassebrædder i, kan du med fordel lægge afstandsklodser mellem brædderne. På den måde sikrer du, at du får ensartet luft mellem alle brædder. Brug eksempelvis en lille træklods, som du kan sætte ned imellem brædderne, og skru eventuelt en skrue i klodsen, så den ikke falder ned gennem brædderne.

Afstand fra skrue til kanter

Når du skal til at skrue terrassebrædderne fast, er det vigtigt, at du placerer skruerne rigtigt. Det kan nemlig have en altafgørende betydning for dine brædders udseende, hvis dette gøres uden omtanke. For det første skal du bruge to skruer i alle terrassebrædder. På den måde giver det en mere stabil terrasse. For det andet er det vigtigt, at du placerer skruerne mindst 2 cm fra kanten af brættet og 3 cm fra endetræet. På den måde risikerer du ikke, at brædderne flækker.

Skær dine terrassebrædder til

Medmindre du har købt brædder, som passer til længden af din terrasse, er det nu tid til at skære dem til, så du får en pæn kant. Vil du have det bedste og mest præcise resultat, kan du med fordel bruge en rundsav eller dyksav. Her bør du bruge en ret skinne eller et langt, lige bræt, så du får en pæn og lige kant.

Nu er du færdig og kan nyde årets solskinstimer på din nye træterrasse, så god fornøjelse! Står du fortsat med tvivl eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Fog lige her. 

Del indlæg