26. marts 2018 Gør-det-selv Est. læsetid 8 min.
Del indlæg

Hvordan lægger man terrassebrædder?

Det er ikke sådan lige at arbejde med terrassebrædder. Der er nemlig flere ting, du skal have in mente, og derfor har Johannes Fog samlet en guide til dig, der ønsker at gå i gang med dit eget gør-det-selv projekt.

For det første skal du indstille dig på at de terrassebrædder, du anskaffer dig, aldrig er helt lige. Derfor kommer du til at tvinge dem på plads ind imellem. Det er heller ikke sikkert, at de er lige lange, og her vil det være en fordel at lægge dem med forskudte samlinger. Men alt dette skal vi nok komme ind på, så du kan lave en super flot terrasse. Ønsker du mere rådgivning, er du velkommen til at booke vores dygtige rådgivere hos Johannes Fog lige her.

Ved du, hvordan terrassebrædderne skal vende? Ellers vil vi hos Johannes Fog anbefale dig at læse artiklen ”Hvordan skal terrassebrædder vende?” først.

Sikr dig at terrassebrædderne ligger lige

Der findes to smarte trin, som kan hjælpe dig med at lægge dine terrassebrædder snorelige:

  1. Kridtsnor til optegning af lange streger
  2. At lægge brædderne i en afstand med luft imellem

Kridtsnor

En god og effektiv måde at lave et punkt på konstruktionen af strøer, så du kan lægge terrassebrædderne lige, er at du benytter dig af kridtsnor. Når du har bygget konstruktionen, kan du med fordel tegne lange streger, så du hele tiden har noget at måle ud fra. Du kan se det store udvalg af både kridtsnor og blyanter hos Johannes Fog lige her.

Start med god luft

Når du har tegnet stregerne, er det en fordel at lægge de første terrassebrædder op med lige stor afstand imellem. Her skal afstanden passe med eksempelvis fire brædder, hvor der er luft imellem. Hvis du går lidt på afstand og tjekker, om de ser lige ud, vil du finde ud af, at det giver et meget mere præcist billede af, om de ligger lige.

Klar til at skrue terrassebrædderne fast?

Nu tænker du sikkert, at du blot kan begynde med at skrue alle terrassebrædderne i, for nu lægger de snorelige på din terrasse – men så nemt er det ikke helt.

Sikr dig at der er ensartet luft mellem brædderne

Inden du skal til at skrue dine terrassebrædder i, kan du med fordel lægge afstandsklodser mellem brædderne. På den måde sikrer du, at du får ensartet luft mellem alle brædder. Brug eksempelvis en lille træklods, som du kan sætte ned imellem brædderne og skru eventuelt en skrue i klodsen, så den ikke falder ned gennem brædderne.

Afstand fra skrue til kanter

Når du skal til at skrue terrassebrædderne fast, er det vigtigt, at du placerer skruerne rigtigt. Det kan nemlig have altafgørende betydning for dine brædders udseende, hvis det gøres uden omtanke.

  • For det første skal du bruge to skruer i alle terrassebrædder. På den måde giver det en mere stabil terrasse.
  • For det andet er det vigtigt, at du placerer skruerne mindst 2 cm fra kanten af brættet og 3 cm fra endetræet. På den måde risikerer du ikke, at brædderne flækker.

Skær dine terrassebrædder til

Med mindre du har købt brædder, som passer til længden af din terrasse, er det nu tid til at skære dem til, så du får en pæn kant. Vil du have det bedste og mest præcise resultat, kan du med fordel bruge en rundsav eller duksav. Her bør du bruge en ret skinne eller et langt, lige bræt, så du får en pæn og lige kant.

Nu er du færdig og kan nyde årets solskinstimer på din nye træterrasse, så god fornøjelse! Står du dog stadig med tvivl eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Johannes Fog lige her.

Del indlæg