26. marts 2018 Gør-det-selv Est. læsetid 9 min.
Del indlæg

Hvordan bygger man en træterrasse?

Står du og skal bygge din egen træterrasse? Så læs denne hurtige guide til, hvordan du på blot en enkelt dag kan lave din egen lille, lækre terrasse i træ og nyde solen i endnu flere timer.

Vi guider dig om, hvilke materialer, du skal bruge, hvordan du laver opmåling, og hvordan du trin for trin laver din egen terrasse i træ. Vil du være sikker på, at du kender til alt det, man skal være opmærksom på, inden man laver en terrasse, kan du læse vores artikel ”Værd at vide, inden man laver en træterrasse” her.

En lille tjekliste

Der er flere ting, du skal have in mente, når du skal i gang med at lave din træterrasse. Herunder finder du de fem punkter, vi finder mest relevante:

 1. Planlæg placeringen
 2. Skitsér
 3. Bestil materialer
 4. Etablér trækonstruktion
 5. Montér belægning

Placér træterrassen rigtigt

Måske tænker du, at det kunne være lækkert med en træterrasse lige uden for din stue eller køkkenalrummet, eller måske skal den gå ud fra køkkenet? Det er alle gode idéer, men du skal være helt sikker på, at stedet med de mest optimale adgangsforhold også er velegnet til formålet:

 • Undersøg, om det er et sted, der blæser meget. Det ville være træls ikke at kunne sidde i læ, når man bare gerne vil nyde solen på terrassen.
 • Vær ligeledes sikker på, at der faktisk er sol på terrassen. Det ville ligeledes være ærgerligt at sidde i skygge det meste i dagen.

Derfor skal du sikre dig, at der er gode sol- og læforhold, når du skal vælge selve placeringen til din træterrasse.

Skitsér din træterrasse

Inden du giver dig i kast med byggeprojektet, skal du overveje at tegne en præcis tegning af træterrassen samt den underliggende konstruktion. På den måde kan du danne dig et overblik og nemmere beregne, hvad du skal bruge af materialer. Her får du tre gode råd til dette trin:

 1. Start med at lave en plantegning over dit hus.
 2. Tegn træterrassen ind, hvor du gerne vil placere den.
 3. Brug manifold-papir (papir, som arkitekter bruger) eller madpapir, når du skal tegne, da det er nemmere at rette og tegne over.

Bestil materialer

Efter du har tegnet dit hus og fået placeret træterrassen der, hvor du ønsker, at den skal være, kan du begynde at finde ud af, hvilke materialer samt hvor mange du skal bruge. Du finder altid et stort udvalg af byggematerialer i Trælast & Byggecentret hos Fog. Her er en god huskeregel at bestille materialerne i rigtig god tid, da der ofte er lang leveringstid!

En træterrasse skal bestå af 3 lag:

 1. Et fundament af stolper
 2. En underliggende trækonstruktion
 3. Belægning af terrassebrædder

Stolperne sikrer den underliggende trækonstruktion, som sikrer, at træterrassens belægning ligger stabilt. Materialerne kan du få leveret hvor, hvornår og hvordan, du ønsker det. Læs mere om vores leveringsmuligheder her.

Etablér trækonstruktionen

Trækonstruktionen hviler på stolper, som er gravet ned i jorden, og som er støbt fast i beton. Her skal du sørge for, at der er 2-3 meter mellem stolperne, og ligeledes skal der være tværliggende bjælker, som skal holde terrassebeklædningen. De former en slags ramme, hvor du kan skrue terrassebrædderne fast i.

Montér terrassebrædderne

Når du skal lægge terrassebrædderne, skal du skrue dem fast til den underliggende konstruktion. På den måde får du en stabil træterrasse.

Alle brædder, kanter og trin skal have et lille mellemrum på minimum 10 millimeter, så du undgår, at der lægger sig vanddråber mellem brædderne på din træterrasse. Dette fugter nemlig træet og nedbryder det i sidste ende. Desuden er det med til at give en god ventilation. Hvis du har spørgsmål eller brug for råd om dit byggeprojekt, er du velkommen til at kontakte os hos Fog her.

Del indlæg