26. marts 2018 Have & fritid Est. læsetid 9 min.
Del indlæg

3 tips til effektiv bekæmpelse af dræbersnegle

Enhver haveejers største plage må uden tvivl være dræbersneglen – de invaderer haven og spiser alt godt fra køkkenhaven, de kan komme i nærheden af. Er du selv godt træt af denne lille pestilens i haven, så læs med her, hvor vi kommer med vores bedste tips til effektiv bekæmpelse af dræbersnegle.

Overordnet set er der 3 forskellige tilgange til bekæmpelse af dræbersnegle:

 • Manuel bekæmpelse
 • Biologisk bekæmpelse
 • Kemisk bekæmpelse

Manuel bekæmpelse – Find og indsaml sneglene

En af de mest effektive metoder til at komme dit snegleproblem til livs er ved at smøge ærmerne op og fjerne dem manuelt. Her kan du med fordel vælge at alliere dig med dine naboer i forbindelse med snegleindsamlingen, da det største indhug i sneglebestanden sker, hvis man samler så mange snegle som muligt på én gang, da man således undgår, at de bare vandrer fra have til have. Som regel kommer dræbersneglene frem om aftenen og derfor er dét det optimale tidspunkt at indsamle dem på.

Saml snegleæg i september

En dræbersnegl kan lægge op til 400 æg årligt, og derfor er det en rigtig god ide at gøre en indsats for at få samlet disse æg, inden de udklækkes. Dræbersnegle lægger deres æg omkring august-november, og du kan derfor med fordel gå en runde omkring september for at samle dem ind. Du skal kigge efter 3-4 mm lange, hvidlige æg med en tynd kalkskal.

Saml de første snegle sammen i april

I foråret, når temperaturen når de 8-10 grader, begynder de første unge snegle at komme frem fra deres skjul, hvor de har overvintret. Her kan du med fordel gå en runde og samle ind, inden sneglene når at blive store.

Saml sneglene i juli, inden de lægger æg

Dræbersnegle begynder at lægge æg i august måned, og derfor er juli det oplagte tidspunkt at sætte kraftigt ind, hvis du ønsker at mærke en væsentlig forskel på sneglebestanden i din have det næste år.

Biologisk bekæmpelse – Brug dræbersneglenes naturlige fjender

En anden metode til at bekæmpe dræbersneglene i din have kunne være ved at tiltrække dræbersneglens naturlige fjender. Der er mange dyr, som gerne vil sætte tænderne i dræbersneglene, mens de er helt unge – her gælder det blandt andet dyr som:

 • Stålorme
 • Firben
 • Pindsvin
 • Frøer
 • Tudser
 • Løbebiller
 • Mus
 • Fugle

Det er et større problem, hvis sneglene først når at blive en vis størrelse, da voksne dræbersnegle er seje, slimede og bitre i smagen. Derfor er der langt færre dyr, som vil spise dem. Der er dog nogle få dyr, som også spiser de store dræbersnegle, og det er:

 • Pindsvin
 • Krager
 • Moskusænder

Er du interesseret i at tiltrække nogle af disse dyr, er det vigtigt, at du glemmer studsningen af din have for en periode og lader den blive lidt tilgroet, så dyrene har mulighed for at krybe i skjul og gemme sig.

Nematoder

En anden biologisk metode til at bekæmpe dræbersnegle er ved at benytte sig af såkaldte parasitiske mikroskopiske rundorme. De er cirka 1 mm lange, men angriber og dræber dræbersnegle effektivt. Rundormene kan købes i pakker, som herefter opblandes med vand og udvandes de steder i din have, som er ramt af dræbersnegleproblemet.

De små rundorme angriber dræbersneglen ved at bevæge sig ind i sneglen via et lille hul ovenpå sneglen, hvorefter de frigiver nogle bakterier, som sneglen ikke kan tåle og derfor dør.

Den store fordel ved denne metode er, at rundormen ikke angriber andre dyr end dræbersneglen – så du behøver ikke frygte for dine kæledyr, eller andre dyr i din have såsom pindsvin og fugle.

Kemisk bekæmpelse – sneglegift

Sneglegift kan være effektivt, men du skal huske at bruge det med omtanke. Det vil sige, at det kun er noget, du skal benytte dig af, hvis dit snegleproblem i haven er meget alvorligt. Det skyldes, at giften ikke kun slår dræbersnegle ihjel, men også slår andre snegle ihjel. Hvis du udrydder alle snegle i din have, ender det med at gå udover biodiversiteten i din have, da det selvsagt også påvirker de dyr, som lever af sneglene – såsom fugle og insekter.

Derfor bør du huske at tage dine forholdsregler og kun bruge sneglegiften i korte perioder og kun på lokale områder, hvor der er et reelt dræbersnegleproblem.

Kobber mod dræbersnegle

Kobbertape - Johannes Fog
Kobbertape

Du kan også sikre dine bede og krukker med kobberbånd. Kobber og snegleslim skaber en elektrisk forbindelse der gør, at sneglene ikke kan passere kobberet. Du kan på den måde afskærme hele eller dele af din have mod sneglene.

Køb kobbertape, sneglegift og sneglefælder hos Fog

Hos Fog finder du et stort udvalg af insektgift og fælder, som du kan bruge til at bekæmpe dræbersneglene i din have. Skulle du sidde inde med nogle spørgsmål til de forskellige produkter, og hvordan man bruger dem, så står vores dygtige medarbejdere altid klar til at hjælpe dig med god rådgivning.

Modtag løbende nyheder, tilbud og tips

Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller hold dig orienteret ved at læse vores aviser og magasiner. Her får du altid de bedste nyheder, tilbud og tips, så du er klædt ordentligt på til at realisere dit drømmeprojekt i boligen og haven.

Del indlæg