19. marts 2018 Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

Hvordan man sliber kniven til plæneklipperen

Skal du til at slå græs, eller vil du blot gøre din plæneklipper forårsklar, så læs denne guide til, hvordan du sliber kniven til din plæneklipper, så græsset bliver klippet skarpt, effektivt og flot.

Står du og skal gøre hele din plæneklipper forårsklar, kan du med fordel læse vores artikel ”Gør plæneklipperen forårsklar med den rigtige mængde olie” lige her. 

Er din plæneklipper blevet sløv?

Vi kender alle sammen tidspunktet, hvor man slår græs, og plæneklipperen hverken klipper pænt eller effektivt. I stedet lægger den bare græsset ned. Løsningen er her blot få minutters arbejde med en vinkelsliber eller en fil, og så gør du hurtigt en sløv kniv skarp igen.

Det er også kun i fantasiens verden, at man ser den meget entusiastiske plæneejer, der ligger på knæ for at slå græsset med en neglesaks. Derfor skal man selvfølgelig have en plæneklipper med en skarp kniv. Der er altså 3 gode grunde til, at du skal slibe din plæneklipperkniv:

  1. Du ønsker ikke at rive græsset itu men klippe det.
  2. Du ønsker ikke at bruge 3 gange så meget tid og brændstof på at slå græs.
  3. Du vil ikke have grimt og skævt med derimod pænt og lige græs.

Følg denne guide, og du vil få en god oplevelse med at slå græs, når sæsonen begynder. Vurderer du så, at din kniv er for sløv til at kunne blive slebet, kan du også købe en ny kniv lige her hos Fog.

Græsset skal klippes med en skarp kniv

Det tager ikke lang tid eller arbejde at slibe en plæneklipperkniv. Her får du 4 nemme trin til at gøre din plæneklipper effektiv igen:

  1. Start med at tage tændrøret af maskinen, så du ikke gør skade på dig selv.
  2. Tag kniven af maskinen ved at skrue bolten og evt. spændeskiven af maskinen. Det er vigtigt, du ikke mister dem.
  3. Begyndt forsigtigt at slibe kniven op med en vinkelsliber, der er monteret med en slibeskive beregnet til jern. Her må du ikke slibe mere end højst nødvendigt. Vær især opmærksom på, om kniven kun er slebet på den ene side og på ikke at trykke for hårdt, så du varmer kniven op. Det kan ødelægge hærdningen og resultere i en kniv, der kun er skarp i meget kort tid.
  4. Derefter skal du afbalancere kniven igen, så den ikke bliver sidetung og får maskinen til at ryste, når du kører med den.

Hvis du følger denne guide, får du en plæneklipper, der er en fornøjelse at slå græs med på grund af en skarp kniv. Den bliver både støjsvag og klipper ikke græsset så flosset i toppen.

Spørg Fog, hvis du er i tvivl

Er du ikke helt sikker på, om du er klar til at påtage dig dette projekt, er du altid velkommen til at kontakte Fog. Vores dygtige rådgivere står klar til at hjælpe dig med at komme i gang med dit projekt. Kontakt Fog her.

Del indlæg