19. marts 2018 Have & fritid Est. læsetid 8 min.
Del indlæg

Gør plæneklipperen forårsklar med den rigtige mængde olie

Når foråret nærmer sig, skal plæneklipperen frem. Læs denne guide til, hvordan du giver den et grundigt forårstjek og fylder den rigtige mængde olie på.

Hvorfor du skal gøre din plæneklipper forårsklar

Vil du sikre, at din plæneklipper er forårsklar til den nye sæson, er det bedst, at du gennemgår, tjekker og vedligeholder den i efteråret. Du kan også lave dette tjek i løbet af foråret, så den er klar i april til den første græsslåning.

Har du ingen plæneklipper, kan du finde et stort udvalg lige her hos Fog. Med den rigtige plæneklipper og denne guide til at gøre den forårsklar, er du klar til at slå græs.

Et gør det selv-tjek kan betale sig

Det er altid en god investering at tjekke og vedligeholde din plæneklipper jævnligt. Det gælder både i forhold til benzinforbruget og levetiden.

Her er ren motorolie og et rent luftfilter rigtig godt for både benzinforbruget, ydeevnen og miljøet. Det gør ligeledes, at motoren holder længere og oser mindre. Har du brug for professionel rådgivning om vedligeholdelse af andre haveredskaber, kan du altid kontakte Fog lige her. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Køb et praktisk servicesæt

Når du skal vedligeholde din plæneklipper eller gøre den forårsklar, kan du anskaffe dig et servicesæt eller separate servicedele. Det kan bestå af en eller flere af disse dele:

 • Sugesprøjte eller oliesugesæt
 • Dunk
 • Tragt til gammel olie
 • Luftfilter
 • Motorolie
 • Tændrør

Disse servicesæt kan du få til de fleste plæneklippermærker og græsslåmaskiner og kan købes hos Fog. Hos os kan du bl.a. købe et start kit, som kan hjælpe dig i gang med at gøre din plæneklipper forårsklar. Derefter er du klar til at gå i gang med dit projekt.

Guide til at gøre din plæneklipper forårsklar

Her har vi lavet en liste over de ting, du skal gøre, for at komme rigtigt i mål med dette projekt:

 1. Fjern tændrørskablet, så plæneklipperen ikke starter pludseligt.
 2. Tøm gammel benzin og lad motoren køre, til alt er brugt op.
 3. Gør motoren og skjoldet rent med en kost og lidt vand.
 4. Skift motorolien og gerne med noget i en god kvalitet. Brug olieskiftesættet fra dit servicesæt til at suge olien ud. Sørg for at få så meget op som muligt.
 5. Fyld ny olie på. Her er det vigtigt, at du læser manualen, der fulgte med din plæneklipper, så du hælder den helt rigtige mængde på. Skub derefter maskinen lidt rundt, så olien fordeles.
 6. Vend maskinen og rens indersiden.
 7. Smør evt. kabler og bevægelige udvendige motordele med motorolie.
 8. Afmontér kniven og tjek, om den er slidt. Slib den med en fil ved at anbringe den i skrustikken og holde en vinkel på ca. 25 grader. Hvis kniven er meget slidt eller skæv, kan du med fordel skifte den.
 9. Tjek luftfilteret, vask det med sæbevand eller skift det, hvis det er nødvendigt.
 10. Afmontér tændrøret som det sidste og tjek elektrodeafstanden – du kan læse om dette i manualen. Det skal eventuelt skiftes, hvis det også er slidt. Når det er monteret igen, er du klar til at bruge din plæneklipper.

Du kan med fordel hælde en lille smule olie, sådan ca. 10-15 ml, ned i cylinderen, inden du skruer tændrøret fast igen, hvis du laver dette tjek inden vinteren, dvs. når sæsonen er ovre. Vi håber, at denne guide kan komme dig til gode, når forårssæsonen går i gang.

Del indlæg