9. februar 2018 Have & fritid Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

En guide til valg af pensler

En guide til valg af pensler

Står du overfor et nyt maleprojekt, og vil du gerne sikre dig, at du benytter dig af det rigtige malerudstyr? Så kan du med fordel læse med her, hvor vi giver dig den nødvendige viden til at komme godt fra start med dit projekt.

Hvor vigtigt er det med gode pensler?

Hvis du gerne vil have det fulde ud af dine anstrengelser og sikre en pæn finish, så spiller kvaliteten af dine pensler en væsentlig rolle. Pensler er nemlig ikke bare pensler. Hvis de er af en dårlig kvalitet, har de det med at gå i stykker, miste hårene eller sætte spor i malingen. I alle tilfælde kan det ødelægge det færdige resultat.

Ved at vælge de rigtige pensler, afspejles det ikke blot i slutresultatet. Det gør også selve processen nemmere og hurtigere.

En guide til penselvalg – form og størrelse

Valg af form og størrelse bør afhænge af din forestående arbejdsopgave.

Skal du male en større flade såsom vægge eller loft, er det en god ide at bruge en flad facadepensel med en god volumen. Skulle der være områder, som er svært tilgængelige, kan du med fordel supplere op med en god vinkelpensel, som er designet til at komme ind i besværlige kroge.

facadepensel - Johannes fog
Facadepensel
vinkelpensel - Johannes Fog
Vinkelpensel

Skal du derimod male vinduer eller dørkarme, kræver det en del mere præcision. Her er en rundpensel eller ovalpensel ideel at bruge. De er beregnet til skarpe kanter og har et godt greb.

rundpensel - Johannes Fog
Rundpensel
rundpensel - Johannes Fog
Ovalpensel


Sådan rengør du dine malerpensler efter brug

For at undgå, at dine pensler bliver stive og går i stykker, er det rigtig vigtigt, at du rengør dem ordentligt efter brug. Uafhængigt om det er vand- eller oliebaseret maling, skal du:

  • Rengøre penslerne i lunken vand og sæbe – fortsæt, indtil der ikke kommer mere maling af.
  • Fjerne den tørrede maling i bunden af penslen – hvis nødvendigt, da brug en stiv stålbørste.
  • Dyppe penslerne i brun sæbe – dette hindrer børsterne i at tørre ud.
  • Bruge øjet på skaftet til at hænge penslen op – til tørring og opbevaring.

Du behøver ikke rense dine malerpensler, hvis du skal bruge dem igen inden for de næste par dage. Så længe du pakker dine brugte pensler godt ind i en tæt pose (en frysepose kan gøre jobbet), så kan de godt ligge til dagen efter.

Find materialer af en god kvalitet

Hos Fog finder du et stort udvalg af malerudstyr. Det gode resultat kræver sin pensel – derfor udvælger vi nøje vores produkter og vi fører kun de bedste mærker på markedet. Såsom det danske brand Anza, som sælger pensler til professionelle malere og er kendt for deres kvalitetsbevidste tilgang til malerudstyr.

Modtag gode tilbud løbende

Ønsker du at være en af de første til at modtage de bedste tilbud på malerudstyr? Så anbefaler vi dig, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, eller holder dig orienteret ved at læse vores aviser og magasiner. Her får du altid de bedste tilbud og tips, så du er klædt ordentligt på til at realisere dit boligprojekt.

Del indlæg